O misiune de a construi locuințe eficiente din punct de vedere energetic

Dr. Monica Ardeleanu, economist de mediu român, se află într-o misiune de a transforma locuințele și spațiile de locuit din lume în zone mai ecologice, cu ajutorul fondurilor UE și a 17 organizații partenere din întreaga Europă și din afara ei.

Munca lui Ardeleanu și a colegilor săi din cadrul proiectului SMARTER Finance for Families este de-a dreptul revoluționară. Aceștia au participat la un program de certificare ecologică și au încheiat parteneriate cu instituții financiare cu scopul de a proiecta locuințe care să respecte standarde de mediu ridicate, de a face orașele pregătite și mai rezistente la schimbările climatice și de a conduce tranziția către o planetă mai sigură și mai curată.

Ardeleanu este director de cercetare la Consiliul pentru Clădiri Verzi din România, care face parte dintr-un consorțiu de 17 parteneri format în principal din consilii de construcții verzi și bănci. Aceștia sunt răspândiți în întreaga Uniune și în afara acesteia – în Georgia, Bosnia și Herțegovina și Turcia, iar în prezent inițiativa se extinde chiar și în țări precum Indonezia, Columbia, Brazilia și Zambia.

Citește articolul integral la următorul link.

15 mai – Ziua Națională a Bujorului

Atlasul european de mediu și sănătate este live – acum puteți să vă verificați locația