IGPR – 70 de percheziţii au loc vineri în cadrul operaţiunii Jupiter

IGPR anunţă că vineri dimineaţă au loc 70 de percheziţii în cadrul operaţiunii Jupiter.

”În cadrul operaţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 25 octombrie a.c., se efectuează 77 de percheziţii domiciliare, în cadrul unor acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale”, anunţă vineri IGPR.

 
Activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări, pe linie de investigarea criminalităţii economice (deturnarea licitaţiilor publice, evaziune fiscală, contrafacere), arme, explozivi şi substanţe periculoase (braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor) şi ordine publică (contrabandă, infracţiuni silvice).

 
Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.
 
Persoanele depistate vor fi duse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Apple promite mai multe lansări pentru săptămâna viitoare

Lumea despre care puțini știu: dincolo de Google există ceva înspăimântător și malefic, de sute de ori mai extins decât internetul vizibil