Fotbal: Roberto Mancini părăseşte postul de selecţioner al Arabiei Saudite

Federaţia de fotbal din Arabia Saudită a anunţat joi că a pus capăt colaborării cu selecţionerul italian Roberto Mancini, al cărui contract a fost reziliat pe cale amiabilă, informează AFP.

Mancini, campion european cu naţionala Italiei în 2021, a preluat conducerea selecţionatei saudite în august 2023, când a semnat un acord valabil până în 2027.

Însă performanţele sale la cârma „Şoimilor verzi” au fost sub aşteptări, saudiţii înregistrând 7 victorii, 5 remize şi 6 înfrângeri în 18 meciuri disputate sub comanda tehnicianului italian.

Federaţia de la Riad a precizat că numele noului selecţioner „va fi anunţat în zilele următoare, după finalizarea procedurilor contractuale în mod definitiv şi oficial”.

Conform presei, Roberto Mancini a acceptat o ofertă salarială de 25 de milioane de dolari pe an pentru a conduce selecţionata saudită, după plecarea francezului Herve Renard. Acesta figurează acum printre candidaţii la succesiunea italianului, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Federaţiei saudite.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Statele Unite avertizează că utilizarea inteligenței artificiale de către China ar putea expune țările la riscuri de constrângere

Maia Sandu explică de ce nu a anulat alegerile, în ciuda fraudelor masive. Ea cere justiţiei „să se trezească”