Tensiuni între suporteri după meciul Olympique Lyon – Beşiktaş

Grupuri de suporteri ai echipelor Olympique Lyon şi Beşiktaş s-au înfruntat, joi seară, în faţa stadionului Groupama, după victoria cu 1-0 a clubului turc în meciul din Liga Europa.

La scurt timp după fluierul final, au avut loc ciocniri în faţa stadionului Groupama, unde un mic grup de suporteri ai lui Beşiktaş a fost atacat de fanii lui Lyon. Provocările au început când Gedson Fernandes a deschis scorul, moment în care acest grup de câteva zeci de persoane invitate de clubul din Istanbul a exultat în dreapta băncii turce şi în faţa atacantului, cu braţele în aer şi înconjurat de mai mulţi agenţi de securitate. Scenele de sărbătoare s-au repetat la finalul meciului.

Au urmat ciocniri la ieşirea H din arenă, unde forţele de ordine au intervenit rapid, folosind gaze lacrimogene, înainte de a forma un cordon. Coşurile de gunoi au fost răsturnate, iar uşile interioare ale stadionului au fost blocate timp de câteva minute ca măsură de precauţie, până când restul grupului, dintre care unii purtau steaguri turceşti, a fost evacuat în jurul orei locale 23.25, deşi cu o oarecare tensiune. Acest lucru a afectat oarecum echilibrul unei seri care fusese destul de bine controlată până în acel moment.

 

Lazio: Tchaouna a fost înlocuit la meciul cu Twente după ce a fost ţinta unor insulte rasiste

Elon Musk investește masiv în Trump: A ajuns la donații de 44 milioane de dolari în octombrie