Ciolacu, de Ziua Armatei: Ca fiu de ofiţer, ştiu că a-ţi servi ţara nu e doar o profesie, e un destin asumat în numele unor idealuri/ Cu gândul la jurământul faţă de ţară, trebuie să fim responsabili – chiar dacă azi a început campania electorală şi sunte

Premieurl Marcel Ciolacu a afirmat, la ceremoniile de Ziua Armatei, că, în calitate de fiu de ofiţer, ştie că a-ţi servi ţara nu e doar o profesie, e un destin asumat în numele unor idealuri esenţiale pentru dezvoltarea naţiunii. ”Cu gândul la jurământul faţă de ţară, trebuie să fim responsabili – chiar dacă azi a început campania electorală şi suntem competitori politici”, a afdirmat Ciolacu la evenimentul la care au fost prezenţi şi contracandidatul său liberal Nicolae Ciucă şi preşedintele Klaus Iohannis.. Ciolacu a vorbit şi despre conflictul din Ucraina, dând asigurări că prioritatea sa este ca ţara noastră să se dezvolte în pace şi linişte, iar România nu va fi atrasă în niciun război.

”Marcăm azi opt decenii de la încheierea operaţiunilor Armatei Române în  Al Doilea Război Mondial pe teritoriul ţării. Eliberarea oraşului Carei, ultima localitate din Transilvania aflată încă sub ocupaţie, a căpătat o semnificaţie cu totul aparte. Acest moment, a devenit, în timp, simbolul luptei militarilor români pentru libertatea poporului nostru, iar 25 octombrie ziua în care sărbătorim şi cinstim Armata României şi pe militarii săi. Astăzi avem, înainte de orice, datoria de a ne gândi, în primul rând, la cei căzuţi pe câmpurile de bătălie. La toţi cei care, în războaiele trecute sau, în misiunile mai recent, şi-au dat viaţa în numele naţiunii. Suntem, azi, aici, la Mormântul Ostaşului necunoscut pentru arăta românilor şi întregii lumi că acest neam nu-şi va uita niciodată eroii!”, a afirmat Ciolacu.
El a exprimat recunoştinţa sa profundă tuturor militarilor căzuţi la datorie sau răniţi în misiunile din teatrele de operaţii sau de pe teritoriul naţional, subliniind că toţi reprezintă exemple de curaj şi iubire de patrie, sunt modele pentru demnitatea cu care au trecut peste aceste suferinţe.

”Îi asigur că vom fi alături şi de familiile lor, indiferent de situaţie, şi îi vom sprijini mereu”, a precizat şeful Executivului.
Ciolacu a transmis un mesaj de apreciere şi mulţumiri întregului personal al Armatei României, în activitate, în rezervă sau retragere.

”Ca fiu de ofiţer, ştiu că a-ţi servi ţara nu este doar o profesie, este un destin asumat în numele unor idealuri esenţiale pentru dezvoltarea naţiunii noastre. Iar cele două cuvinte, onoarea şi patria, ce reprezintă deviza de pe fiecare drapel de luptă al Armatei Române, trebuie să ne ghideze pe toţi. Cu gândul la jurământul faţă de ţară, trebuie să fim responsabili – chiar dacă azi a început campania electorală şi suntem competitori politici”, a spus Marcel Ciolacu.

El a mai declarat că trăim vremuri complicate, cu un război la graniţă şi trebuie să facem faţă unei situaţii de securitate ce generează provocări neîncetate.

”Ca premier, prioritatea mea este ca ţara noastră să se dezvolte în pace şi linişte. Iar România nu va fi atrasă în niciun război. Pacea, stabilitatea şi securitatea României sunt garantate sută la sută prin Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii şi prin apartenenţa la NATO”, a afirmat Ciolacu.
El a subliniat că actuala situaţie ne obligă să accelerăm ritmul de modernizare a armatei.

”Ne obligă să investim masiv în industria de apărare. Cu cei 2,5% din PIB pentru Apărare, ne vom dota cu sisteme de armament de ultimă generaţie pentru toate categoriile de forţe armate. În egală măsură, vom asigura resurse umane foarte bine instruite şi motivate pentru performanţă. Totodată, vom continua să susţinem Ucraina să-şi apere independenţa şi suveranitatea, această susţinere fiind vitală pentru a asigura pacea României. Şi vom sprijini din toate puterile Republica Moldova pentru a-şi păstra orientarea pro-europeană. Sunt două ancore pe care le vom consolida în faţa încercărilor Rusiei de a destabiliza regiunea – şi politic, dar şi economi”, a mai spus Marcel Ciolacu.
 

Şarapova şi fraţii Bryan au fost incluşi în Hall of Fame al tenisului mondial

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid Vasiliu Bogdan, reţinut pentru luare de mită şi abuz în serviciu/ El este acuzat că ar fi cerut 200.000 de euro unui om de afaceri, în schimbul unor contracte de închiriere