Primarul Slatinei, Mario De Mezzo, la învestire: Exclud o alianţă cu PSD pentru Consiliul Local

Primarul municipiului Slatina, liberalul Mario De Mezzo, a anunţat, vineri, că exclude o alianţă între PNL şi PSD în Consiliul Local, precizând că alegerea viceprimarilor va fi decisă „în funcţie de negocierile cu AUR, (…) cu alţi consilieri locali”.

Mario de Mezzo şi-a preluat oficial mandatul de primar după ce a depus jurământul, vineri dimineaţa, la Judecătoria Slatina, în faţa unui auditoriu restrâns format din membri ai familiei, apropiaţi, preşedintele PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, prefectul judeţului Ştefan Nicolae, viceprimarul Slatinei Laura Giura, jurnalişti.

Noul edil şi-a reafirmat angajamentul de a face din Slatina un oraş „strălucitor”.

„Sunt extrem de emoţionat şi recunoscător locuitorilor municipiului Slatina pentru onoarea pe care mi-au acordat-o de a mă vota primar al municipiului Slatina. Astăzi am depus jurământul, din acest moment sunt învestit primar al municipiului Slatina. Angajamentul meu rămâne cu slătinenii şi voi face public acest lucru în fiecare ocazie pe care o voi avea. Voi fi un primar între oameni, al oamenilor, şi voi munci oricât este nevoie ca Slatina să devină ceea ce mi-am propus: un oraş strălucitor”, a spus De Mezzo.

Primarul a menţionat că actualul Consiliul Local este funcţional şi pot fi convocate în continuare şedinţe până la investirea noilor consilieri.

„Consiliul local actual este funcţional, dacă este nevoie pot fi făcute şedinţe de Consiliu Local. De la 1 noiembrie oricum nu se mai pot face rectificări bugetare pe investiţii, deci rectificările bugetare în ceea ce priveşte investiţiile au fost deja făcute. Şedinţele Consiliului Local pot fi convocate pe actualul Consiliu Local până la învestirea noului Consiliu. Deci primăria este funcţională, da”, a spus Mario De Mezzo.

Edilul a exclus o alianţă cu PSD în CL Slatina, unde PNL are nouă mandate, PSD are 10 mandate şi AUR două mandate, în vederea alegerii viceprimarilor şi a afirmat că ar putea avea negocieri cu reprezentanţii AUR.

„Nu vreau să înaintez răspunsuri pentru că va fi rezultatul unei negocieri. Cu siguranţă o alianţă cu Partidul Social Democrat este exclusă, asta ca să eliminăm zvonurile lansate de binevoitori. Şi atunci o să vedem în funcţie de negocierile cu AUR, de negocierile cu alţi consilieri locali, vom vedea care sunt variantele de viceprimari”, a adăugat Mario De Mezzo.

Fotoliul de primar al municipiului Slatina a fost câştigat de Mario De Mezzo, la alegerile din vara acestui an, cu circa 49% din voturi, cu aproape 10% mai multe faţă de primarul în funcţie la momentul respectiv, Emil Moţ (PSD). AGERPRES/(A – autor: Cristina Matei, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Prezidenţiale2024/Satu Mare: Conducerea UDMR a început campania pentru prezidenţiale lipind primul afiş

Ciolacu: E inacceptabilă decizia Tribunalului rus de a emite mandat de arestare împotriva jurnalistului român Mircea Barbu