Ciolacu, mesaj de Ziua Armatei pentru competitorii săi: Cu gândul la jurământul față de țară, trebuie să fim responsabili, chiar dacă azi a început campania

„Ca fiu de ofițer, știu că a-ți servi țara nu este doar o profesie, este un destin asumat în numele unor idealuri esențiale pentru dezvoltarea națiunii noastre. Iar cele două cuvinte, Onoarea și Patria, ce reprezintă deviza de pe fiecare drapel de luptă al Armatei Române, trebuie să ne ghideze pe toți.

Cu gândul la jurământul față de țară, trebuie să fim responsabili – chiar dacă azi a început campania electorală și suntem competitori politici. Trăim vremuri complicate, cu un război la graniță și trebuie să facem față unei situații de securitate ce generează provocări neîncetate.

Ca premier, prioritatea mea este țara noastră să se dezvolte în pace și liniște. Iar România nu va fi atrasă în niciun război! Pacea, stabilitatea și securitatea României este garantată sută la sută prin Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii și prin apartenența la NATO”, spune Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

Premierul afirmă că „actuala situație ne obligă să accelerăm ritmul de modernizare a armatei”.

„Ne obligă să investim masiv în industria de apărare. Cu cei 2,5% din PIB pentru Apărare, ne vom dota cu sisteme de armament de ultimă generație pentru toate categoriile de forțe armate. În egală măsură, vom asigura resurse umane foarte bine instruite și motivate pentru performanță.

În egală măsură, vom continua să susținem Ucraina să-și apere independența și suveranitatea, fiindcă este vital pentru a asigura pacea României. Și vom sprijini din toate puterile Republica Moldova să își păstra orientarea pro-europeană. Sunt două ancore pe care le vom consolida în fața încercărilor Rusiei de a destabiliza regiunea – și politic, și economic”, încheie Ciolacu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Generalul Nicolae Ciucă, în campanie electorală de Ziua Armatei: Statul să trateze cu respect militarii, inclusiv prin eliminarea inechităților la pensii

Decizie de ultimă oră a magistraților în dosarul în care ÎPS Teodosie e acuzat de cumpărare de influență