Ali Khamenei, declarație de susținere pentru Hezbollah: cel mai mare apărător al Libanului

Armata israeliană a lansat pe 23 septembrie o campanie de lovituri aeriene intense asupra bastioanelor Hezbollah în Liban şi întreprinde din 30 septembrie operaţiuni terestre în sud.

De atunci, cel puţin 1.552 de persoane au fost ucise în Liban, potrivit unei numărători realizate de AFP pe baza datelor oficiale, în timp ce ONU a înregistrat circa 800.000 de strămutaţi.

„Hezbollahul este cel mai mare apărător al Libanului şi cel mai mare scut împotriva avidităţii regimului sionist, care vizează de multă vreme dezintegrarea Libanului”, a afirmat şeful statului iranian.

După instaurarea Republicii Islamice în 1979, Iranul a făcut din susţinerea cauzei palestiniene unul dintre pilonii politicii sale externe. Liderii săi nu recunosc statul Israel, calificat drept „entitate sionistă”.

Ayatollahul Ali Khamenei a reacţionat astfel într-un comunicat după ce Hezbollah a confirmat moartea lui Hashem Safieddine, considerat succesorul lui Hassan Nasrallah ucis într-un bombardament israelian la sfârşitul lui septembrie.

Armata israeliană a anunţat că l-a „eliminat” la începutul lui octombrie pe Hashem Safieddine într-o lovitură lângă Beirut.

„Hezbollah, datorită tactului şi curajului unor lideri ca el, a putut să apere Libanul de pericolul dezintegrării”, a mai subliniat ghidul suprem al Iranului.

Aceste declaraţii au fost făcute în ziua în care Franţa a organizat la Paris o conferinţă internaţională în sprijinul Libanului, ţară plasată sub mandat francez din 1920 până în 1946.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut apel la încheierea „cât mai rapid” a unui armistiţiu în Liban şi la acordarea de ajutor poporului libanez „pentru a-şi recupera controlul asupra propriului destin”.

„Cerem ca Hezbollah să înceteze provocările şi loviturile arbitrare” împotriva Israelului, a mai spus Macron.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Mihaela Bilic explică de ce nu putem scăpa de balonare: Trebuie să vedem ce fibre ni se potrivesc

Premieră! Vladimir Putin confirmă prezența soldaților din Coreea de Nord în Rusia: ‘Dacă există imagini, atunci înseamnă că ele reflectă ceva’