Premieră! Vladimir Putin confirmă prezența soldaților din Coreea de Nord în Rusia: ‘Dacă există imagini, atunci înseamnă că ele reflectă ceva’

Răspunzând la o întrebare despre prezenţa forţelor armate nord-coreene pe teritoriul Rusiei, preşedintele rus, Vladimir Putin a reamintit că tratatul privind parteneriatul strategic semnat de Rusia şi Coreea de Nord conține un articol privind acordarea de asistență militară între cele două state.

‘Astăzi acordul nostru de parteneriat strategic a fost ratificat. Există articolul 4. Nu ne-am îndoit niciodată de faptul că autorităţile nord-coreene nu vor lua în serios tratatele semnate cu noi’, le-a declarat Putin reporterilor în timpul conferințe de presă de joi, care a prezentat un bilanţ al summitului BRICS de la Kazan, relatează Interfax, conform Rador Radio România.

‘În primul rând, trebuie să purtăm negocieri corespunzătoare cu privire la punerea în aplicare a articolului 4 din acest tratat. Suntem în contact cu prietenii noștri nord-coreeni, să vedem cum se va dezvolta acest proces’, astfel a comentat informațiile despre apariția imaginilor din satelit, care indică faptul că forţe armate din Coreea de Nord se află pe teritoriul Federației Ruse. ‘Imaginile sunt un lucru serios, dacă există imagini, atunci înseamnă că ele reflectă ceva’, a afirmat Putin.

A acuzat SUA și NATO

‘Aș dori să vă atrag atenția asupra faptului că nu acțiunile Rusiei au dus la escaladarea situaţiei din Ucraina, ci lovitura de stat din 2014, susținută în primul rând de Statele Unite’, a adăugat Putin. ‘Alți pași către escaladare au constat în faptul că țările occidentale au început să înarmeze în mod activ regimul de la Kiev.

La ce s-a ajuns, la o participare directă a personalului militar din armatele țărilor NATO’, a mai spus președintele rus. ‘Știm ce se întâmplă și cum se procedează atunci când sunt lansate vehicule maritime fără pilot în Marea Neagră. Știm cine este prezent acolo, din ce țări europene NATO, cum desfăşoară această activitate. Același lucru este valabil și pentru instructorii militari de arme de înaltă precizie, inclusiv ATACAMS, Storm Shadow’, a menționat Putin.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a pronunţat în favoarea negocierilor de pace cu Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a susţinut o conferință de presă în cadrul celui de-al XVI-lea summit BRICS de la Kazan. În cadrul conferinţei el a afirmat că se pronunţă în favoarea negocierilor de pace cu Ucraina, însă consideră că, de fapt, Kievul nu-şi dorește aceste negocieri.

Președintele Vladimir Putin consideră că, pe fondul pierderilor înregistrate în cadrul aşa-zisei operaţiuni speciale militare ruse din Ucraina, în momentul de faţă este mai bine ca Ucraina să se așeze la masa negocierilor.

Dar, totodată, el consideră că, de fapt, Kievul nu este de acord cu negocierile de pace, întrucât aceasta ar necesita anularea imediată a legii marțiale și organizarea de alegeri prezidențiale. ‘În schimbul acestor cifre (pierderile Forţelor Armate Ucrainene – nota IF), ar fi mai bine, evident, pe baza realităților și pe baza modului în care evoluează lucrurile în teren, să ne așezăm la masa negocierilor și să desfăşurăm aceste negocieri’, a spus Putin, la conferinţa de presă de la Kazan.

Cu toate acestea, potrivit lui, ‘liderii regimului de la Kiev nu şi le doresc, inclusiv pentru faptul că începerea negocierilor de pace ar duce la necesitatea ridicării legii marțiale, iar imediat după aceasta ar trebui să aibă loc alegeri prezidențiale’. ‘Se pare că nu sunt, deocamdată, pregătiți, mingea se află în terenul lor’, a spus Putin. Liderul rus a menționat că Moscova este pregătită să ia în calcul orice opțiune privind acorduri de pace pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, ‘pe baza realităților care se dezvoltă în teren’ și nu este dispusă ‘la absolut nimic altceva’.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ali Khamenei, declarație de susținere pentru Hezbollah: cel mai mare apărător al Libanului

Iohannis: Trebuie să rămânem ferm angajaţi în sprijinirea dreptului Ucrainei la autoapărare în faţa agresorului, cât va fi necesar