Un al doilea punct de trecere dintre Liban şi Siria a fost blocat după un raid israelian

„Punctul de trecere de la Al-Qaa a fost blocat după un raid israelian asupra teritoriului sirian, la câteva sute de metri de poliţia de frontieră siriană”, a declarat Hamie, adăugând că raidul a tăiat drumul pentru circulaţia autoturismelor şi camioanelor, lăsând astfel activ un singur punct de trecere principal între cele două ţări.

Pe 4 octombrie, aviaţia israeliană a întreprins un raid în estul Libanului lângă postul de frontieră Masnaa cu Siria, tăind principala rută între cele două ţări. Această rută, care era folosită de zeci de mii de persoane pentru a fugi din Liban, unde Israelul întreprinde bombardamente intense împotriva Hezbollah, a fost de atunci din nou vizată de Israel, împiedicând orice reabilitare a ei.

Un jurnalist al AFP a constat la mijlocul lui octombrie un enorm crater pe această mare axă de circulaţie.

Israelul a declarat că Hezbollahul utiliza punctul de trecere de la Masnaa pentru a transporta arme din Siria, aliată a mişcării susţinute de Iran.

Din 23 septembrie, loviturile israeliene în Liban au făcut cel puţin 1.580 de morţi, potrivit unei numărători realizate de AFP pe baza datelor Ministerului Sănătăţii libanez, şi a dus la strămutarea a peste un milion de persoane.

Aproape 500.000 de persoane, majoritatea sirieni, s-au refugiat din Liban în Siria, potrivit autorităţilor libaneze.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Liga Europa: FCSB a fost învinsă cu 4-0 de Glasgow Rangers

Cancelarul german o spune tare și răspicat: ‘Ucraina nu poate adera la NATO în timp de război’