Vacanţa copiilor aglomerează din nou staţiunile de pe Valea Prahovei

Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt din nou în topul preferinţelor românilor, o dată cu prima vacanţă din acest an şcolar, între 26 octombrie şi 3 noiembrie, Braşovul fiind cea mai rezervată destinaţie în următoarea săptămână, arată datele unei platforme hoteliere online.

Cele mai căutate destinaţii de toamnă sunt Braşov, Bucureşti, Sinaia, Sibiu, Poiana Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Băile Felix, Sovata şi Bran, recunoscute pentru atracţiile lor turistice sau pentru peisajele de toamnă.

Deşi vacanţa copiilor durează o săptămână, cei mai mulţi turişti au rezervat un sejur de minimum o noapte, maximum trei nopţi. Potrivit Travelminit.ro, 20% dintre rezervări sunt pentru o noapte, 41% dintre rezervări sunt pentru două nopţi, 28% sunt pentru trei nopţi de cazare.

În această perioadă, preţurile sunt puţin mai mari în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut: o noapte de cazare pentru o familie cu un copil era 388 de lei în 2023, pe când acest preţ în 2024 este de 453 de lei, în creştere cu 17%. Diferenţele sunt şi mai mici în cazul familiilor cu doi copii: o noapte de cazare pentru o familie cu doi copii era 498 de lei în 2023, pe când tariful din 2024 este de 518 lei, cu 4% în creştere.

Un trend interesant ţine de alegerea unităţii de cazare: dacă în 2023 turiştii preferau pensiunile, anul acesta, ei au preferat mai degrabă hotelurile (36% hoteluri versus 28% pensiuni).

Cele mai scumpe oferte de cazare înregistrate pe platforma hotelieră au fost rezervate în Căpâlniţa (4.385 lei/noapte), Râşnov (2.291 lei/noapte), Predeluţ (1.991 lei/noapte), în timp ce ofertele accesibile sunt în Sibiu (70 lei/noapte), Buşteni (109 lei/noapte), Miercurea Ciuc (118 lei/noapte).

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă. AGERPRES/(AS – autor: Cristian Anghelache, editor: Mariana Nica, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Rusia ar fi furnizat rebelilor Houthi din Yemen date prin satelit pentru a ataca navele în Marea Roșie (WSJ)

Peste 250 de operatori economici care vând dispozitive pentru mobilitate şi recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi, verificaţi de ANPC. La peste 200 au fost găsite abateri / Şase produse erau expirate / Au fost date amenzi de peste 650.000 de lei