Gimnastică: Japonezul Morinari Watanabe, reales preşedinte al FIG; Maria Fumea nu a prins loc în Comitetul Executiv

Japonezul Morinari Watanabe a fost reales, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG), la Congresul forului de la Doha. Reprezentanta României pentru funcţia de membru în Comitetul Executiv, Maria Fumea, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru un nou mandat.

Watanabe va conduce FIG în următorul mandat, 2025-2028, potrivit voturilor exprimate la Doha, la cel de-al 85-lea Congres al forului. Morinari Watanabe a primit 102 voturi, faţă de 54, contracandidatul său, Farid Gayibov (Azerbaidjan).

Maria Fumea, reprezentanta României pentru funcţia de membru în Comitetul Executiv a FIG, a primit 33 de voturi, insuficiente însă pentru încă un mandat, potrivit FRG.

La reuniunea de la Doha (24-26 octombrie) participă peste 500 de participanţi, inclusiv delegaţi de la peste 150 dintre cele 159 de federaţii membre afiliate.

Alegerile de vineri au avut loc şi pentru cele trei funcţii de vicepreşdinţi, şapte membri ai Comitetului Executiv şi 21 de membri ai Consiliului (cu cote pentru reprezentarea continentală), precum şi componenţa comitetelor tehnice pentru toate cele şapte discipline FIG, Parkour urmând să fie reprezentat pentru prima dată de un comitet tehnic.

 

Monica Niculescu, eliminată în sferturi la Tokyo, la dublu

Ucraina lovește puternic îm spatele frontului – Au fost distuse două siteme Buk