Greva la metrou, imposibil de evitat. Negocierile dintre sindicate și conducere au eșuat

Astfel, angajații companiei încep pregătirea unei greve generale care ar paraliza traficul rutier din Capitală, după ce negocierile din repetatele rânduri au eșuat.

Cel mai probabil greva va fi declanșată luna viitoare. Lucrătorii de la metrou trebuie să decidă dacă vor începe protestul sau dacă vor mai da o șansă negocierilor, cu toate că cererile lor au fost respinse de fiecare dată. Asta, după ce contractul colectiv de muncă a expirat pe 1 octombrie.

În acel moment sindicaliștii au fost mandatați să negocieze un nou contract, mult mai avantajos pentru angajați, însă aceste negocieri nu s-au concretizat favorabil.

Contractul colectiv de muncă le aduce angajaților Metrorex diverse beneficii, în principal condiții mai bune de muncă, potrivit Digi24.

Conform sursei citate există șanse să mai fie o rundă de negocieri pe ultima sută de metri, însă liderul de sindicat de la Metrorex a anunțat că va face demersurile legale ca în aproximativ două săptămâni să fie declanșată o grevă generală. Asta ar însemna că metroul Bucureștean să funcționeze cu doar 30% dintre angajați.

În acest scenariu sute de mii de oameni care folosesc zilnic metroul ar trebui să își găsească alte modalități de transport. Asta ar însemna, automat, un trafic infernal pentru București.

 

Fotbal: Răzvan Onea (Rapid), înaintea derby-ului cu FCSB – Noi mergem doar cu gândul la victorie

Creștere alarmantă a virozelor în Arad: 30% mai multe cazuri