Plan de pace ‘în 24 de ore’ – Vladimir Putin salută afirmațiile ‘sincere’ ale lui Donald Trump: ‘Le primim favorabil’

Trump „a vorbit despre dorinţa de a face totul pentru a pune capăt conflictului în Ucraina. Mi se pare că o spune cu sinceritate”, a afirmat Putin într-o conferinţă de presă în cadrul summitului BRICS de la Kazan.

„Şi declaraţii de acest gen, indiferent de cine se află la originea lor, le primim favorabil, desigur”, a adăugat el.

Plan de pace ‘în 24 de ore’

Donald Trump, care a exercitat un mandat de preşedinte american între 2017 şi 2021, a afirmat în repetate rânduri că va rezolva conflictul dintre Rusia şi Ucraina „în 24 de ore” dacă va câştiga alegerile din 5 noiembrie, fără să explice vreodată în ce fel.

El critică ajutorul militar şi financiar substanţial acordat Kievului de către Statele Unite, iar Ucraina se teme că revenirea sa la Casa Albă ar putea pune în pericol acest sprijin vital.

Cu toate acestea, Vladimir Putin a declarat recent, nu fără sarcasm, că o susţine pe candidata democrată Kamala Harris la alegerile din 5 noiembrie.

De asemenea joi, preşedintele rus a trimis mingea în terenul Washingtonului cu privire la evoluţia legăturilor bilaterale între cele două ţări după acest scrutin.

„Evoluţia relaţiilor ruso-americane după alegeri va depinde de Statele Unite. Dacă ei sunt deschişi, vom fi şi noi. Şi dacă ei nu vor, nici noi nu trebuie să o facem”, a spus el.

Cazul româncei accidentate mortal pe o şosea din Italia/ Femeia aştepta autobuzul să meargă la lucru/ Un militar american ar fi implicat / Ce spun localnicii din Formia

Ludovic Orban: Am convingerea că foarte mulţi clujeni vor privi cu atenţie candidatura mea şi mă vor sprijini