Primarul liberal al municipiului Oradea, Florin Birta, a depus jurământul. PNL are majoritate în CL

Primarul Florin Birta a depus jurământul pentru cel de-al doilea mandat, obţinut prin votul majoritar al orădenilor la alegerile din 9 iunie. Cu un sprijin de 70,13% din voturile exprimate, primarul Birta le-a mulţumit cetăţenilor pentru încrederea acordată şi şi-a exprimat hotărârea de a continua transformarea oraşului într-un model de dezvoltare durabilă şi modernizare.

Şedinţa festivă a fost condusă de prefectul Marcel Dragoş, decanul de vârstă Grigore Morar şi cel mai tânăr consilier, Papp Lilla, alături de secretarul general al municipiului Oradea, Eugenia Borbei, invitat fiind episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, care, în deschidere, după intonarea Imnului naţional al României, a rostit o rugăciune şi i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.

În noul CL, PNL şi-a păstrat majoritatea, cu 17 mandate, chiar dacă are cu trei aleşi mai puţin, PSD are tot trei consilieri, ca în mandatul anterior, UDMR a câştigat un consilier în plus, având acum patru, iar AUR accede pentru prima oară în CL Oradea, cu doi consilieri municipali.

Din cei 27 de consilieri, au fost validaţi 24 şi au depus jurământul 23. Cei patru vor depune jurământul în şedinţa extraordinară de joi, 31 octombrie, când se vor alege şi cei doi viceprimari.

Direcțiile strategice

Primarul a subliniat importanţa colaborării între administraţia locală şi consilierii municipali pentru a duce la îndeplinire un program ambiţios de investiţii, menite să transforme Oradea într-un oraş modern şi sustenabil.

Edilul a evidenţiat direcţiile strategice ale noului mandat, printre care îmbunătăţirea infrastructurii de transport, care va facilita accesul în toate zonele oraşului şi va sprijini utilizarea transportului public prin proiecte de extindere a reţelelor de tramvaie şi autobuze şi implementarea semaforizării inteligente. El a subliniat şi importanţa conectivităţii Oradiei cu alte oraşe, menţionând că va continua parteneriatul cu Consiliul Judeţean Bihor pentru a menţine legături rapide şi eficiente cu oraşe din România şi Europa.

Educaţia a fost, de asemenea, o prioritate centrală a discursului său, primarul subliniind că în următorii ani vor fi reabilitate şi dotate şcoli, grădiniţe şi creşe pentru a oferi condiţii educaţionale de înaltă calitate. În cartierul Nufărul va fi construită o nouă şcoală, asigurând accesul copiilor la educaţie modernă şi bine echipată.

Referindu-se la domeniul sănătăţii, Florin Birta a vorbit despre construirea noului spital modern pe strada Vlădeasa şi finalizarea lucrărilor la ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean, proiecte care vor contribui la creşterea calităţii vieţii şi accesului la servicii medicale de calitate. De asemenea, primarul a subliniat importanţa reabilitării Centrului istoric şi modernizării cartierelor, crearea unor noi spaţii verzi şi plantarea de arbori pentru a transforma Oradea într-un oraş mai verde şi mai atractiv.

Primarul a subliniat, în final, că oraşul va continua să fie un model de modernizare şi inovaţie, prin introducerea tehnologiilor avansate, cum ar fi iluminatul LED inteligent şi semaforizarea adaptivă, menite să sporească siguranţa şi confortul locuitorilor.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Liga 2: Remiză albă în primul meci al etapei 11, CSC Şelimbăr – FC Argeş

Ultimele zile la primărie: Clotilde Armand acuză apariția unui ‘serviciu secret’ prin votul Consiliului Local Sector 1