Studiu: Alimentația cu restricție de timp ajută suferinzii de diabet de tip 2 să gestioneze glicemia

În loc să modifice ceea ce sau cât mănâncă, persoanele aplică doar restricții de timp pentru mese, reducând astfel timpul dedicat consumului alimentar într-o fereastră de nouă ore zilnic.

Cercetarea, realizată pe un grup de 52 de persoane, a arătat că această metodă oferă rezultate similare în scăderea glicemiei precum dieta personalizată recomandată de un dietetician, redactează Mediafax.

În cele două grupuri de studiu, persoanele au avut consultanță timp de patru luni, urmând ca ulterior să-și gestioneze alimentația pe cont propriu pentru două luni. După primele două luni, în ambele grupuri au fost observate îmbunătățiri ale glicemiei, cu scăderi notabile ale indicelui HbA1c, un marker cheie al diabetului.

Participanții din grupul de restricție de timp au menționat, de asemenea, că s-au adaptat cu ușurință și au primit sprijin din partea familiei, iar unii au observat chiar și îmbunătățirea somnului.

Studiul confirmă că restricția de timp pentru mese reprezintă o abordare simplă și accesibilă pentru persoanele cu diabet de tip 2, având în vedere că multe persoane nu au acces la consilierea dietetică specializată.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cazul româncei accidentate mortal pe o şosea din Italia/ Femeia aştepta autobuzul să meargă la lucru/ Un militar american ar fi implicat / Ce spun localnicii din Formia

Monica Niculescu şi Cristina Bucşa s-au oprit în sferturile probei de dublu la Tokyo