Olanda suspendă acordul Schengen: angajații din vămi vor controla pașapoartele la toate frontierele

Executivul olandez, format dintr-o coaliţie ce include şi dreapta radicală a lui Geert Wilders, consideră că Olanda (Ţările de Jos) se confruntă cu „o criză a azilului” şi că sistemul actual este „nesustenabil”, situaţie care impune acţiunea imediată cu un pachet de măsuri menite să reducă presiunea asupra sistemului de azil.

„Începând de la finalul lunii noiembrie, vor fi efectuate controale la graniţe în baza articolului 25 din Codul Frontierelor Schengen. Migranţii ilegali, inclusiv solicitanţii de azil care deja au cerut azil în alte ţări europene, vor fi returnaţi către Germania şi Belgia”, semnalează guvernul într-o scrisoare adresată parlamentului olandez.

Coaliţia de guvernare condusă de formaţiunea de dreapta radicală Partidul Libertăţii (PVV) a propus deja cele mai stricte măsuri anti-imigraţie adoptate vreodată de Olanda, care includ limitarea duratei de valabilitate a permiselor de azil la cel mult trei ani şi limitarea inclusiv a dreptului de reunire familială.

Liderul PVV, Geert Wilders, a subliniat că doreşte ca Olanda să devină mai puţin atractivă pentru migranţi, astfel încât cei care vin din „Africa şi Orientul Mijlociu să se gândească dacă nu le-ar fi mai bine în altă parte”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Concordia a pârât Guvernul Ciolacu la Reuters: Companiile românești se tem că impozitele vor exploda după alegeri

Ministerul Finanţelor a pus în transparenţă Planul bugetar-structural naţional pe termen mediu – 2025-2031, care prevede ajustarea deficitului bugetar pentru o perioadă de 7 ani