VIDEO Mureş: Designeri de renume, la Gala AutentiCita, eveniment de promovare a creativităţii şi a talentului local

Primul eveniment major de prezentare de modă, Gala AutentiCita, la care au participat cu colecţii designerii Tudor Halaţiu, Irina Silaghi, Mădălina Buzaş şi Dorina Satmari, a fost organizat, vineri seara, la Târgu Mureş, în prezenţa unor invitaţi speciali, precum Eli Lăslean şi Cătălin Botezatu.

Gala AutentiCita a fost organizată la iniţiativa fostei Miss Universe România, Carmina Cotfas, fondatoarea Olympia Models şi a Asociaţiei Culturale Olympia, iar în cadrul acesteia au fost prezentate patru colecţii de modă.

 

„Gala AutentiCita este un proiect de suflet, atât pentru mine, cât şi pentru Olympia Models România, agenţia pe care am înfiinţat-o şi pe care o conduc. Pe lângă faptul că acest eveniment reprezintă absolvirea cursantelor mele, este şi o celebrare a frumuseţii şi a modei autentice. Avem parte de nişte prezentări de modă excepţionale, de invitaţi de senzaţie (…). Este o cumulare a tuturor eforturilor mele de a creşte în această industrie şi este un omagiu pe care îl aduc Târgu Mureşului. Sper ca publicul prezent şi în general urmăritorii noştri să vadă acest eveniment ca pe o renaştere a modei în oraşul nostru, cu atât mai mult cu cât am fost cunoscuţi pentru Casa de Modă pe care am avut-o în Târgu Mureş. Deşi toată lumea se îndreaptă spre Bucureşti şi spre marile capitale ale lumii, eu cred în moda locală, cred în creatorii de modă locali şi cred că talent debordant în modă şi în artă şi în orice industrie creativă este peste măsură aici”, a declarat presei Carmina Cotfas.

Cele patru colecţii de modă semnate de Tudor Halaţiu, Irina Silaghi, Mădălina Buzaş şi Dorina Satmari au fost prezentate de 20 de modele de la Olympia Models, în frunte cu Carmina Cotfas.

Gala AutentiCita s-a desfăşurat la Gallery Wedding Garden TârguMureş, iar în cadrul evenimentului a avut loc un concert acustic live al trupei RIFF şi un recital special al Andreei Vîlcan.

„Prin această gală, ne dorim să inspirăm, să promovăm şi să celebrăm excelenţa în industriile creative, reunind sub acelaşi acoperiş atât profesionişti consacraţi, cât şi viitoarele vedete ale modei. Evenimentul va marca, de asemenea, inaugurarea Asociaţiei Culturale Olympia, o organizaţie dedicată dezvoltării culturale şi educaţionale a tinerilor din judeţul Mureş. Ne propunem să susţinem o serie de activităţi menite să sprijine dezvoltarea artistică a comunităţii locale, facilitând accesul tinerilor la evenimente culturale, workshopuri, cursuri extracurriculare şi proiecte colaborative cu profesionişti din industriile creative. Olympia Models este, în prezent, singura agenţie şi şcoală de modele din Târgu Mureş. Prin Gala AutentiCita şi iniţiativele viitoare, Asociaţia Culturală Olympia urmăreşte să construiască un cadru sustenabil pentru educaţia artistică, să pună în valoare talentele emergente şi să consolideze identitatea culturală a oraşului Târgu Mureş”, a precizat Carmina Cotfas. AGERPRES/(A – autor: Dorina Matiş, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Un nou trend pe TikTok ia amploare: Femeile își taie părul din cauza relațiilor toxice

Reforma pensiilor: Creşterea contribuţiilor la Pilonul II, introducerea de noi reguli de indexare a pensiilor şi reducerea pensionării anticipate