PSG va merge în instanță după ce LFP a decis în favoarea lui Mbappe în disputa salarială

Presa franceză a relatat că jucătorul în vârstă de 25 de ani, care nu a comentat disputa, solicită aproximativ 55 de milioane de euro reprezentând salariul și bonusurile pe care spune că i le datorează clubul.

Campionii Ligue 1, cu toate acestea, spun că contractul lui Mbappe a fost „modificat în mod legal” și că acesta a renunțat la angajamente atunci când a părăsit clubul pentru a se alătura spaniolilor de la Real Madrid.

PSG a declarat luna trecută că Mbappe a refuzat o ofertă din partea LFP de a media în această problemă.

Comisia Națională Comună de Apel a LFP a audiat părțile pe 15 octombrie și a anunțat vineri că a decis în favoarea lui Mbappe.

Decizia LPF

„Clubul trebuie să îi plătească salariul pe care îl solicită. Această decizie nu este supusă recursului, dar poate fi înaintată Comitetului Executiv al FFF (Federația Franceză de Fotbal)”, a declarat LFP pentru Reuters, conform Mediafax.

Cu toate acestea, PSG a declarat că va fi „forțată să meargă cu cazul în fața instanțelor competente”, încercând în continuare să găsească o „soluție amiabilă” cu Mbappe, care a devenit cel mai bun marcator al clubului francez din toate timpurile în timpul șederii sale de șapte ani în capitala Franței.

„Ceea ce este în dezbatere, și va fi în cele din urmă audiat în fața unui tribunal competent, este că contractul inițial a fost modificat în mod legal în august 2023 referitor la sezonul 2024-25 și, de asemenea, recunoscut pe deplin de jucător, inclusiv în ianuarie 2024 – până când jucătorul a decis apoi să renunțe la toate angajamentele sale la părăsirea clubului”, a declarat un purtător de cuvânt al PSG.

„Ca o chestiune de drept și de fapt, jucătorul a făcut angajamente publice și private clare și repetate pe care clubul le cere pur și simplu să fie onorate, jucătorul primind beneficii fără precedent din partea clubului pe parcursul a 7 ani la Paris.

„Clubul speră că aceste angajamente de bază vor fi pur și simplu respectate, știind că clubul va fi obligat să judece reaua credință a jucătorului de către instanțele competente dacă jucătorul va căuta, din păcate, să continue acest litigiu incomprehensibil de dăunător, pentru el însuși și pentru fotbalul francez.”

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ucraina regretă că a renunţat în 1994 la armele nucleare

Prahova: Un jurnalist şi un om de afaceri, sub control judiciar în dosarul în care e cercetat şi fostul primar Andrei Volosevici