Urmașul traficantului celebru Pablo Escobar a fost prins în Medellin: a construit un adevărat imperiu din droguri

Luigi Belvedere era un intermediar-cheie între producătorii columbieni de cocaină şi bandele mafiote din sudul Italiei. În 2020, Luigi Belvedere a devenit fugar. Bărbatul de 34 de ani a fost apoi condamnat in absentia la peste 18 ani de închisoare. Aparent, aceasta nu l-a speriat. Poliţia susţine că acesta a continuat să trimită cocaină din America de Sud în Europa, dar poliţiştii au obţinut o fotografie a lui Belvedere lângă mormântul lui Pablo Escobar, probabil cel mai cunoscut lider de bandă din Columbia, care era din Medellín. În acest oraş a fost prins Luigi Belvedere joi noapte.

Orașul are o lungă istorie cu bandele de cocaină, servind drept bază pentru cartelul Medellín, infama operațiune de trafic de droguri a lui Pablo Escobar. Înființat în anii 1970, cartelul a furnizat aproximativ 80% din piața globală de cocaină la apogeul său. Operațiunea lui Escobar era atât de sofisticată încât acesta s-a aflat pe lista Forbes a miliardarilor mondiali timp de șapte ani, înainte de a fi împușcat mortal de poliție în 1993.

Luigi Belvedere, unul dintre cei mai căutați oameni din Italia, a fost localizat în orașul Medellín, unde își avea sediul cartelul infamului lord al drogurilor Pablo Escobar. Poliția italiană a publicat o imagine cu Belvedere pozând lângă mormântul lui Escobar atunci când a anunțat arestarea sa, scrie BBC.

Deși a fugit din Europa pentru a scăpa de acuzațiile de trafic de droguri, acesta a continuat să fie „activ în organizarea transporturilor de droguri din America de Sud către Europa”, a declarat poliția. Belvedere, despre care se crede că are în jur de 32 de ani, se afla pe lista celor mai periculoși fugari a guvernului italian.

Originar din Caserta, la nord de Napoli, el „s-a specializat în importul ilegal de cocaină” și a servit drept punct-cheie de contact între clanurile mafiote și producătorii columbieni de cocaină, a precizat vineri poliția italiană într-o declarație. În Italia, el a lucrat cu familia Casalesi, care face parte din cunoscuta organizație de tip mafiot Camorra.

Belvedere era fugar din decembrie 2020, când a fost condamnat la aproape 19 ani de închisoare pentru trafic internațional de droguri.

Sursa: www.stiripesurse.ro

CFR Cluj – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-3

Prahova: Fostul primar Andrei Volosevici, pus sub control judiciar (surse)