Controversata banană lipită cu bandă adezivă pe perete s-ar putea vinde cu peste un milion de dolari

Lucrarea a divizat fanii şi criticii de artă când şi-a făcut debutul la târgul de artă Art Basel din Miami Beach (Florida) în 2019, fiind mâncată de atunci de două ori, o dată în cadrul performance-ului „Hungry Artist” şi apoi de un student flămând, care a lipit coaja înapoi pe perete.

Se estimează că lucrarea ar putea fi achiziţionată pentru o sumă cuprinsă între 1 milion şi 1,5 milioane de dolari când va fi scoasă la vânzare în cadrul licitaţiei „The Now and Contemporary Evening Auction”, organizată de Sotheby’s la New York pe 20 noiembrie.

Un expert a afirmat că „publicul va decide adevărata valoare” a acestei opere de artă, transmite PA Media/dpa, potrivit Agerpres.

Înainte de licitaţie, „Comedian” va porni într-un tur mondial, începând cu o expoziţie la New York pe 28 octombrie, urmând să ajungă apoi la Londra, Paris, Milano, Hong Kong, Dubai, Taipei, Tokyo şi Los Angeles.

Lucrarea se va întoarce la New York între 8 şi 20 noiembrie, înainte de a fi scoasă la licitaţie.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Atac cu dronă asupra unui turn rezidenţial la Kiev: Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului

Recesiunea lovește în plin Vaticanul: salariile cardinalilor care conduc departamentele Bisericii Catolice vor fi tăiate