Trei morţi, inclusiv un copil, şi 19 răniţi, inclusiv patru copii, la Dnipro, într-un atac rus cu rachetă. O adolescentă şi şase persoane rănite, inclusiv patru copii, la Kiev într-un atac cu dronă vizând un bloc turn care a provocat un incendiu

Doi adulţi şi un copil au fost ucişi, iar alte 19 persoane au fost rănite, inclusiv mai mulţi minori, în oraşul Dnipro, în partea central-estică a Ucrainei, într-un atac rus cu rachetă, vineri seara, anunţă sâmbătă autorităţile regionale, relatează AFP.

Alte atacuri nocturne s-au soldat cu un mort şi un rănit în regiunea Kiev, potrivit Administraţiei Militare, iar un atac rus cu dronă vizând un imobil rezidenţial din capitală s-a soldat cu uciderea unei adolescente şi rănirea altor şase persoane, inclusiv cel puţin patru copii, potrivit unui nou bilanţ.

”Trei persoane au fost ucise la Dnipro, inclusiv un copil. (Alte) 19 au fost rănite, patru dintre ele sunt copii”, anunţă sâmbătă pe Telegram guvernatorul regiunii Serghii Lîsak.

Opt persoane au fost spitalizate după acest ”atac cu rachetă” care a avut loc cu puţin înainte de miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, precizează guvernatorul.

Imobile locuite şi case, dar şi clădirile unui spital au fost vizate, potrivit guvernatorului.

Serghii Lîsak a publicat imagini în care apar clădiri în ruină şi mormane de moloz şi ceea ce pare un salon de spital cu geamurile spulberate de o explozie.

Dnipro este un oraş mare situat pe malul fluviului Nipru, relativ departe de front, dar vizat foarte regulat de atacuri aeriene.

BLOC TURN INCENDIAT ÎNTR-UN ATAC CU DRONĂ LA KIEV

Alte atacuri, în regiunea Kiev, s-au soldat cu moartea unei femei şi rănirea unui adolescent în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, a anunţat Administraţia Militară Regională.

O dronă a izbit vineri seara un bloc turn la Kiev şi a provocat un incendiu.

O adolescentă a fost ucisă în acest atac, iar alte şase persoane au fost rănite, iar una a fost spitalizată,potrivit unui nou bilanţ, comunicat sâmbătă de către şeful Administraţiei Militare locale Serghii Popko.

Potrivit lui Popko acesta este cel deal 16-lea atac aerian împotriva Kievului în octombrie.

Un jurnalist AFP prezsent la faţa locului a văzut o dronă huruind deasupra blocului înainte de a o lovi, provocând o minge de foc.

George Simion spune că discută de doi ani cu Gigi Becali şi de jumătate de an au convenit asupra implicării acestuia în politică

MotoGP: Pilotul italian Enea Bastianini a câştigat cursa sprint de la Grand Prix-ul Thailandei