Tenis: Campioana olimpică Qinwen Zheng, calificată în finală la Tokyo (WTA)

Jucătoarea chineză de tenis Qinwen Zheng, campioană olimpică în această vară la Paris, s-a calificat în finala turneului WTA 500 de la Tokyo, dotat cu premii totale de 922.573 de dolari, după ce a învins-o cu 7-6 (7/5), 6-3, pe rusoaica Diana Şnaider, sâmbătă, în penultimul act al competiţiei.

Zheng, numărul 7 mondial, care vizează al patrulea său titlu în circuitul profesionist, după cele cucerite la Palermo (2023, 2024) şi Zhengzhou (2023), o va avea ca adversară în finală pe americanca Sofia Kenin, aflată pe locul 155 WTA.

În urmă cu două săptămâni, Qinwen Zheng a disputat finala turneului WTA 1.000 de la Wuhan (China), pierdută în faţa liderului clasamentului WTA, belarusa Arina Sabalenka.

Sofia Kenin, care participă la turneul nipon în baza unei invitaţii oferite de organizatori, a trecut în cealaltă semifinală, cu 6-4, 6-4, de Katie Boulter din Marea Britanie (33 WTA).

Americanca în vârstă de 25 de ani, fostă numărul 4 mondial, are în palmares cinci trofee, unul dintre ele de Mare Şlem, cucerit în 2020 la Australian Open.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea) 

Mutarea Guvernului de la Palatul Victoria în apropierea Palatului Parlamentului, parte din planul lui Nicolae Ciucă pentru Bucureşti. Sediile ministerelor care nu sunt în zona Pieţei Constituţiei ar urma să revină universităţilor/ Reacţia lui Nicuşor Dan

Tenis: Alexander Zverev, eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Viena (ATP)