Meta și Reuters, primul parteneriat media. Inteligența artificială va folosi știri pentru a răspunde în timp real întrebărilor utilizatorilor

Acest acord reprezintă primul parteneriat media al Meta de ani de zile şi vine într-un moment în care compania a redus conţinutul de ştiri pe platformele sale, după critici din partea autorităţilor de reglementare şi a editorilor cu privire la dezinformare şi dispute legate de împărţirea veniturilor.

Meta AI, chatbot-ul companiei, este disponibil pe toate platformele sale, inclusiv Facebook, WhatsApp şi Instagram. Gigantul social media nu a specificat dacă intenţionează să folosească conţinutul Reuters pentru a antrena modelul său de limbaj extins.

Putem confirma că Reuters a încheiat un parteneriat cu furnizori de tehnologie pentru a licenţia conţinutul nostru de ştiri de încredere, bazat pe fapte, pentru a alimenta platformele lor de inteligenţă artificială. Termenii acestor acorduri rămân confidenţiali,” a declarat un purtător de cuvânt al Reuters într-un comunicat.

Reuters va fi recompensată pentru accesul la jurnalismul său în baza unui acord pe mai mulţi ani, conform unui raport publicat vineri de Axios, care a fost prima publicaţie ce a relatat ştirea.

Prin parteneriatul său cu Reuters, ”Meta AI poate răspunde la întrebările legate de ştiri cu rezumate şi linkuri către conţinutul Reuters,” a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat trimis prin e-mail.

Alte companii, inclusiv OpenAI, creatorul ChatGPT, şi startupul Perplexity, susţinut de Jeff Bezos, au încheiat parteneriate similare cu organizaţii de ştiri.

Se termină zăcămintele României: țara noastră intră în declin (date oficiale)

UPDATE-Georgienii votează în alegeri legislative cruciale pentru viitorul lor european, în care o alianţă fără precedent a formaţiunilor din opoziţie ar putea să înfrângă Partidul Visul Georgian. Preşedinta denunţă acte de violenţă ”profund îngrijorătoare