Întâmplarea care întrece ficțiunea: după ce și-a pierdut ultimii 39 de ani de amintiri, a trebuit să înceapă o relație cu soția și fiul său de la zero

Imaginați-vă că trăiți în anii 1980 și apoi sunteți brusc transportați în zilele noastre. Lucruri precum telefoanele inteligente, mașinile care se conduc singure, inteligența artificială, internetul sau rețelele de socializare par a fi science-fiction, iar toți cei pe care îi cunoșteai au dispărut sau sunt mult mai bătrâni.

Sună ca intriga unui film de la Hollywood, dar este povestea de viață a lui Luciano d’Adamo, un italian care și-a pierdut ultimii 39 de ani de amintiri în urma unui accident cu fugă de la locul accidentului în 2019. După ce s-a trezit din comă câteva zile mai târziu, era convins că are 24 de ani și că așteaptă să se căsătorească cu logodnica sa de 19 ani; nu a recunoscut-o pe bătrâna care pretindea că este soția sa, pe bărbatul de 30 și ceva de ani care îi spunea „tată” sau pe bătrânul care îl privea din oglindă.

Când Luciano d’Adamo și-a văzut chipul pentru prima dată după ce s-a trezit din comă, a fost îngrozit. Trebuia să fie un tânăr cu vise mărețe, nu un bătrân care abia părea capabil să facă câțiva pași fără să gâfâie, darămite să înfrunte lumea. Femeia care se numea soția lui avea 58 de ani, dar el își amintea doar de logodnica lui de 19 ani. Se pare că erau aceeași persoană, la doar 39 de ani diferență, ceea ce Luciano nu putea înțelege. Unde s-au dus anii, de ce era un bărbat cu părul cărunt și ce se întâmplase cu toate amintirile sale?

„Mi-a spus „Luciano” și m-am întrebat cum de îmi știa numele”, își amintește italianul. „Mai târziu, a apărut și un bărbat de 35 de ani, dar cum putea fi fiul meu un bărbat născut cu mult înaintea mea? Și apoi ce soție? Nu eram căsătorit, ci logodit, și cu siguranță nu cu acea femeie care trebuie să fi avut aproape șaizeci de ani, ci cu o fată de 19 ani, de fapt nunta fusese deja aranjată, urma să ne căsătorim patru luni mai târziu”.

content-image

La cinci luni de la tragedia care i-a schimbat viața pentru totdeauna, Luciano încă încearcă să se împace cu faptul că, cel mai probabil, nu va mai recupera niciodată amintirile din ultimele patru decenii. Nunta sa, întreaga viață a fiului său, prietenii și cariera sa, toate s-au dus pentru totdeauna și nu poate face nimic altceva decât să accepte acest lucru. Totuși, este mai ușor de spus decât de făcut, iar italianul încă lucrează la asta. A trebuit să înceapă o relație cu soția și fiul său practic de la zero, să descifreze misterele și minunile lumii moderne și să încerce să pună cap la cap toate lucrurile care s-au întâmplat în cei 39 de ani pe care i-a uitat.

Luciano d’Adamo lucrează acum ca om de întreținere într-o școală, un mediu care i-a permis să găsească un sentiment de normalitate într-o lume despre care înțelege foarte puțin. Faptul că își petrece zilele printre copii i-a oferit o nouă perspectivă și o sursă de bucurie, și nimic nu-i place mai mult decât să stea de vorbă cu ei și cu părinții lor. Cu ajutorul psihologilor, el încearcă, de asemenea, să reconstruiască relațiile cu familia și prietenii săi.

Cazul fascinant al lui Luciano d’Adamo a atras atenția comunității științifice la nivel internațional. Unicitatea situației sale și capacitatea sa remarcabilă de a se adapta la o realitate aproape complet străină i-au uimit pe experții din întreaga lume.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Gheorghe Popescu povesteşte cum se trăieşte un El Clasico: Este vorba despre mândrie, onoare, curaj şi chiar nebunie. Nu există un meci mai mare pe Pâmânt

Oceanul Atlantic va dispărea! Oamenii de știință prezic formarea unui ‘inel de foc’ înaintea acestui eveniment epic