Tatăl și fratele unui cunoscut artist de la noi din țară, condamnați la 23 de ani de închisoare pentru omor calificat. Cântărețul se revoltă

În perioada pandemiei de COVID, tatăl și fratele artistului au făcut contrabandă cu spirt, ce conținea alcool metilic în loc de etilic, iar 17 dintre cumpărători au murit după ce au băut soluția dezinfectantă. Artistul spune că pedeapsa este mult prea aspră.

„Din nefericire, acest spirt pe care l-a făcut și l-a vândut a ajuns în Iași, bineînțeles eu îi consider vinovați pentru ceea ce au făcut, vinovați că au vândut spirt la negru, vinovați că au făcut contrabandă și ar trebui să fie pedepsiți pentru ceea ce au făcut doar că, problema este că, de fapt, ei sunt pedepsiți pentru ceva ce nu au făcut.

Tocmai am aflat că au fost condamnați la 23 de ani de închisoare pentru omor calificat. Ideea este că acest spirt a ajuns în Iași și oamenii din Iași l-au cumpărat și l-au băut, și au murit, Dumnezeu să-i ierte. Condoleanțe familiilor acestor oameni, dar pe acele sticle scria produs de uz extern. adică dacă îl bei pe propria ta răspundere, pentru că ai fost înștiințat că nu este de băut.”, a spus Hamude Dawoud.

Artistul menționează că este conștient de faptul că tatăl și fratele lui sunt vinovați pentru că au făcut contrabandă, pentru că nu aveau voie să vândă spirt la negru sau să îl contrafacă.

„Sunt foarte de acord că ei trebuie să fie închiși pentru faptele pe care le-au săvârșit. În cea mai rea situație trebuiau să primească o condamnare de ucidere din culpă, dar pentru că sunt cetățeni arabi … tatăl meu are 70 de ani și a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru ceva ce el nu a făcut.

Atâția criminali pe străzi umblă liberi. Atâția criminali sunt arestați și după câteva luni îi vedeți în libertate. Cum? Nu știe nimeni, justiția. Atâția oameni se droghează în ultimul hal, și se urcă la volan și omoară oameni pe treceri de pietoni sau prin alte părți, și sunt liberi.”, a mai spus artistul.

Mai mult decât atât, artistul a punctat faptul că tatăl lui s-a îmbolnăvit de cancer în spatiile gratiilor și acuză autoritățile de discriminare și nedreptate.

”Când să mai iasă, că nu mai are când. Respect legea, respect justiția, dar aici vorbim despre rasism și despre nedreptate. Îmi doresc din tot sufletul să îmi spună cineva că e un vis, sau să vină cineva să îmi spună că mai primesc o șansă. Trist, foarte trist.”, a mai spus Hamude Dawoud.

În timp ce tatăl este închis în penitenciarul Rahova, fratele lui Hamude se află în închisoarea de maximă siguranță din Giurgiu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Tulcea: O ambarcaţiune în care se aflau două persoane a luat foc, în zona Mila 35. Incendiul a fost stins de către pompieri, fără a exista victime

Supărare la Beijing, după ultima decizie luată de SUA. ‘Pune în pericol pacea’ China își va lua toate măsurile necesare pentru integritatea teritorială