Atletism: Etiopianul Yomif Kejelcha a stabilit un nou record mondial la semimaraton

Etiopianul Yomif Kejelcha a stabilit un nou record mondial la semimaraton (21,0975 km), cu timpul de 57 min 30 sec, duminică la Valencia (Spania), a anunţat Federaţia internaţională de atletism, World Athletics, citată de AFP.

Kejelcha, în vârstă de 27 de ani, a îmbunătăţi astfel cu o secundă precedentul record (57 min 31 sec), realizat pe 21 noiembrie 2021 de ugandezul Jacob Kiplimo, la Lisabona.

Performanţa alergătorului etiopian este una impresionantă, în condiţiile în care aceasta a fost realizată pe ploaie şi fără ajutorul unor „iepuri” pe ultimii trei kilometri.

Kejelcha şi-a adăugat astfel o nouă performanţă în palmares, după ce a fost campion mondial în sală la 3.000 m (în 2016) şi doborât recordul mondial indoor pe distanţa de o milă, deţinut de marocanul Hicham El Guerrouj.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea) 

Un fost deputat AUR susţine că partidul a cheltuit, în ultimul an şi jumătate, 14 milioane de euro, subvenţia de la stat, şi acum face cheltuieli în avans. El vorbeşte de milioane date pe propagandă, sedii, chirii, sondaje. Acuzaţii la adresa lui Simion

Datoria guvernamentală uriașă a României nu mai este o problemă: Guvernul a făcut marea mutare