Vladimir Putin amenință Occidentul să nu permită atacuri în Rusia: Va trebui să luăm și noi decizii!

„Nu mi-au spus nimic despre asta, sper că au auzit, pentru că, desigur, va trebui să luăm şi noi nişte decizii”, a avertizat Vladimir Putin într-un interviu difuzat pe Telegram de un jurnalist din grupul prezidenţial rus.

Statele Unite au refuzat până acum să facă acest lucru, de teama unei escaladări care ar putea duce la un conflict direct cu Rusia, ambele ţări fiind puteri nucleare.

În septembrie, Vladimir Putin a avertizat că, dacă Occidentul ar permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază mai lungă de acţiune, ar însemna că „ţările NATO sunt în război cu Rusia”. „Ar schimba însăşi natura conflictului”, a adăugat el. Pentru Rusia, chiar dacă armata ucraineană este cea care efectuează loviturile, acestea ar fi pregătite de Occident, care le furnizează arme, precum şi informaţii pe care Kievul nu le are.

În primăvară, preşedintele francez Emmanuel Macron a părut să deschidă uşa ucrainenilor, explicând că ar trebui să li se permită „să neutralizeze locurile militare de unde sunt lansate rachetele”.

„În Europa, în special în ţările mici, trebuie să se gândească cu ce se joacă. Trebuie să-şi amintească faptul că sunt adesea state cu un teritoriu mic şi o populaţie foarte densă”, a spus Putin la acea vreme

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ciucă nu-l slăbește pe adversarul său politic: PSD a lăsat fermierii fără sprijin

Bulgarii îşi aleg, cu o mare lehamite şi spectrul unei ambuscade a extremei drepte proruse, un nou Parlament, fără speranţa de a ieşi din impas