Schi alpin: Alexander Steen Olsen a câştigat slalomul uriaş la Sölden. Triplă norvegiană în deschiderea sezonului. Hirscher a ocupat locul 23

Norvegianul Alexander Steen Olsen a câştigat slalomul uriaş din deschiderea sezonului, duminică, la Sölden, devansându-i pe podium pe conaţionalii săi Henrik Kristoffersen şi Atle Lie McGrath. Este a doua victorie în Cupa Mondială înregistrată de sportivul în vârstă de 23 de ani.

Tânărul norvegian a câştigat primul său slalom din cadrul Cupei Mondiale în februarie 2023, la Palisades Tahoe (Statele Unite).

La revenirea sa în Cupa Mondială după un sezon fără competiţii din cauza unei dispute cu federaţia sa, norvegianul Lucas Pinheiro Braathen, care concurează acum pentru Brazilia, ţara mamei sale, a revenit în forţă în a doua manşă pentru a termina pe locul patru.

O altă revenire notabilă, după mai bine de cinci ani şi jumătate de la ultima sa cursă de Cupă Mondială, a fost cea a austriacului Marcel Hirscher, acum sub steag olandez, care s-a calificat pentru a doua manşă după ce a stabilit al 28-lea timp în prima, şi a terminat pe locul 23.

Prima manşă a fost marcată de abandonul elveţianului Marco Odermatt, triplu câştigător al Cupei Mondiale (2022, 2023 şi 2024).

 

Nicolae Ciucă, la Severin: Planul Hrebenciuc nu o să le iasă. Vom intra în turul 2 şi vom câştiga alegerile

Ciolacu, despre restructurările din sistemul bugetar și creșteri de taxe: Breaking news de luni de zile!