Alexandr Stoianoglo blocat de Maia Sandu la întrebarea legată de avantajele paşaportului românesc. A vorbit în rusă despre drepturile minorităților maghiare

Candidatul socialiştilor nu doar că nu a oferit răspuns la întrebarea adresată de Maia Sandu în limba română, dar a decis să se refere la un alt subiect, vorbind în limba rusă. În răspunsul său, el a făcut trimitere la Carta Europeană a Limbilor Regionale sau Minoritare şi drepturile minorităţii maghiare din România.

În cadrul unei dezbateri electorale, fără moderator, care a avut loc duminică, înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Maia Sandu i-a adresat lui Stoianoglo o întrebare despre beneficiile paşaportului românesc.

Acum, când vorbim despre România, eu vreau să vă întreb un lucru aici: Domnule Stoianoglo, dumneavoastră sunteţi cetăţean european, pentru că sunteţi cetăţean al României, dar la referendum nu aţi vrut să susţineţi acest lucru. De ce credeţi că dumneavoastră trebuie să aveţi beneficiile pe care le oferă paşaportul unui cetăţean european, dar ceilalţi oameni din Moldova nu? Poate nu toţi oamenii vor să îşi ia cetăţenia română sau poate nu toţi oamenii pot să îşi ia cetăţenia română. Dumneavoastră, prin decizia dumneavoastră la referendum, le limitaţi celorlalţi oameni dreptul să aibă aceleaşi avantaje pe care le aveţi dumneavoastră datorită acestei cetăţenii române„.

Anterior în cadrul dezbaterii, Stoianoglo a spus că nu a votat la referendumul privind aderarea ţării la UE, care a avut loc odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale din urmă cu o săptămână, din cauză că acest scrutin ar fi fost iniţiat doar cu scopul de a crea un avantaj electoral pentru actuala preşedintă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Kim Jong Un și-a trimis trupele de elită împotriva Ucrainei: se discută de 10.000 de soldați / Avantajul Rusiei prin această manevră

Tenis: Giovanni Mpetshi Perricard a câştigat turneul ATP 500 de la Basel