Atacuri dezlănțuite în campania din SUA: Trump și Harris se atacă în rafală

Cu a treia sa campanie prezidențială consecutivă în SUA, Donald Trump a meditat la un miting despre explozia mașinilor pe bază de hidrogen, a deplâns cât de dificil este să îndepărtezi vopseaua spray de pe calcar și s-a minunat de faptul că racheta finanțatorului miliardar Elon Musk s-a întors pe Pământ întreagă, scrie sursa citată, conform Mediafax.

Asistenții săi au prezentat evenimentul din Carolina de Nord ca fiind axat pe economie, dar acest aspect a fost doar încălzirea. „Să-l vezi pe Trump pe măsură ce se apropie alegerile din 5 noiembrie și cursa sa împotriva vicepreședintelui Harris se apropie de sfârșit înseamnă să vezi un candidat aproape complet dezlănțuit. Într-un moment în care majoritatea politicienilor și-ar perfecționa argumentele finale în fața alegătorilor, Trump se comportă adesea mai mult ca un artist aflat într-un turneu de adio decât ca o persoană care își propune să conducă cea mai puternică națiune din lume”, se arată în materialul invocat.

Comportamentul său lipsit de concentrare și retorica întunecată riscă să-i îndepărteze pe unii alegători într-o cursă care, în ciuda a tot ceea ce spune el, rămâne atât de strânsă încât orice variație de câteva mii de voturi în câteva state competitive ar putea determina viitorul președinte.

„Instabil” / „dereglat”

El oferă campaniei lui Harris muniție suficientă pentru a susține că este mai „instabil” și „dereglat” ca niciodată. Candidatul democrat îmbrățișează din ce în ce mai mult acești termeni și indică divagațiile lui Trump drept dovezi ale unui om bătrân și obosit, care nu este potrivit pentru președinție.

„În multe, multe feluri, Donald Trump este un om neserios, dar consecințele faptului că el este președintele Statelor Unite sunt brutal de serioase”, a declarat Harris săptămâna trecută.

Trump, în vârstă de 78 de ani, își apără abordarea spunând că face ceva ce el numește „țesătura” – în care susține că se întoarce întotdeauna la punctul său inițial – iar susținătorii săi spun că stilul său nescris face parte din farmecul său.

„Țesătura sa patentată este o metodă strălucită de a transmite povești importante și de a explica politici care îi vor ajuta pe americanii obișnuiți să întoarcă pagina din ultimii patru ani de eșecuri ale lui Kamala Harris”, a declarat Steven Cheung, un purtător de cuvânt al campaniei lui Trump.

Mitingurile lui Trump au avut întotdeauna partea lor de diversiuni și tangențe ciudate. Dar, în timp ce ceasul ticăie, fostul președinte pare mulțumit să irosească minute prețioase povestind despre zilele petrecute la Casa Albă, meditând la sportivi de mult dispăruți sau pur și simplu mergând acolo unde îl duce mintea.

„I-au dat lui Obama Premiul Nobel”, a spus el joi în Las Vegas

„Nici măcar nu știa de ce naiba l-a primit. Încă nu știe. A fost ales și au anunțat că primește Premiul Nobel. Eu am fost ales în alegeri mult mai mari și mai nebunești, dar lui i-au dat Premiul Nobel”.

Deși niciun miting nu seamănă cu altul, o temă constantă este afirmația falsă a lui Trump că, în doar patru ani, democrații au transformat națiunea într-un stat distopic.

El își denunță adversarii politici drept „dușmanul din interior” și își condimentează remarcile cu relatări grafice despre crime și violuri ale tinerelor femei, povești false despre bande violente care au pus stăpânire pe orașele mici și afirmații dezmințite despre imigranți care mănâncă animale de companie furate.

„Suntem ca un coș de gunoi pentru lume”, a deplâns el în Arizona

Asistenții lui Trump spun că el stabilește ritmul și vorbește cât de mult dorește. Ei nu încearcă să îl țină în frâu – și l-au plasat în forumuri precum podcasturile, unde felul său de a divaga își poate găsi o casă și nu va fi supus întrebărilor.

În timpul unui lung interviu acordat vineri podcasterului Joe Rogan, Trump a afirmat că ar putea exista viață pe Marte, chiar dacă, după cum a remarcat Rogan, sondele nu au găsit nicio dovadă în acest sens. De asemenea, el a susținut că morile de vânt au un efect negativ asupra balenelor.

„Vreau să fiu psihiatru de balene”, a spus Trump.

Premier League: Arsenal Londra – FC Liverpool 2-2

Situație fără precedent în Georgia. Președintele republicii nu recunoaște alegerile parlamentare și cere cetățenilor să iasă la proteste