Un român și-a pierdut viața, după ce s-a izbit cu mașina într-o clădire emblematică din Italia

 

Accidentul a avut loc duminică dimineața pe strada Porrettana din Lovoleto (Bologna). Carabinierii și serviciile de urgență 118 s-au deplasat la fața locului, dar din păcate nu au mai putut face nimic pentru tânărul român.

Bărbatul se pare că a pierdut controlul mașinii și s-a izbit de zidul exterior al vechiului oratoriu. Cauzele accidentului soldat cu decesul unui român în vârstă de 30 de ani în dimineața zilei de duminică, 27 octombrie, în Lovoleto, un mic cătun din provincia Bologna, nu au fost încă stabilite. Cu puțin înainte de ora 6 dimineața, bărbatul, aflat la bordul autoturismului său Audi, se deplasa singur pe drumul național 64, Porrettana, în direcția Minerbio. La km 106,5, chiar înainte de a intra în satul Lovoleto, a pierdut controlul mașinii din cauze care vor trebui definite în detaliu de carabinieri.

Tânărul român a murit la locul accidentului

Mașina a început să derapeze și a ajuns pe carosabilul opus, părăsind porțiunea de drum asfaltată. Condusă de inerție, mașina s-a izbit de unul dintre zidurile exterioare alevechiului oratoriu de la Villa Villani, pe partea stângă a direcției de deplasare a Audi-ului. Este vorba despre un complex din secolul al XVII-lea, utilizat în prezent ca unitate turistică rezidențială, care include și un lăcaș de cult dedicat Sfântului Anton, potrivit presei locale.

Impactul a fost foarte violent, iar bărbatul de 30 de ani de naționalitate română a murit în câteva minute. Locuitorii și alți șoferi au dat imediat alarma, iar la Lovoleto au sosit serviciile de urgență 118, care au încercat prin toate mijloacele să îl resusciteze pe rănit. Consecințele rănilor suferite în urma coliziunii cu zidul au fost prea grave și, după scurt timp, nu au mai putut face altceva decât să declare decesul. Au intervenit, de asemenea, carabinierii companiei San Lazzaro di Savena, care sunt responsabili de zonă, pompierii, care se ocupau de îndepărtarea plăcilor metalice și a resturilor potențial periculoase ale mașinii, și operatorii Anas, de care depind toate drumurile de stat.

 

Noua platformă MAI permite reclamațiile despre șoferii agresivi: Ce amenzi riscă și de ce va fi nevoie de folosirea telefonului mobil la volan

Proteste tot mai puternice în Insulele Canare împotriva valului mare de migranți din Africa care iau cu asalt insulele