Bursele din Golf au revenit duminică, după ce Iranul a minimizat atacurile Israelului asupra unor obiective militare

Statele Unite, care au exercitat presiuni asupra Israelului pentru a evita ţintirea centrelor sensibile de energie şi nucleare iraniene, s-au alăturat altor ţări în apelurile de încetare a confruntărilor între Israel şi Iran.

În Arabia Saudită, indicele principal TASI a crescut cu 1,5%, punând capăt unei serii de trei sesiuni de pierderi, condus de o creştere de 3,6% a acţiunilor producătorului de produse din aluminiu Al Taiseer Group. De asemenea, Etihad Etisalat a înregistrat o creştere de 2,2% a acţiunilor, în urma raportării unui profit net de 829 milioane riali (220,9 milioane dolari), faţă de 524 milioane riali în anul precedent.

În Qatar, indicele bursier QSI a crescut cu 1,5%, cu toţi constituenţii săi în creştere, inclusiv producătorul de petrochimie Industries Qatar, ale cărui acţiuni au urcat cu 1,7%.

În afara Golfului, indicele principal din Egipt EGX30 a crescut cu 0,9%, acţiunile Băncii Comerciale Internaţionale având un avans de 2,5%.

În timp ce acţiunile au crescut, analiştii au preconizat o scădere a preţurilor petrolului în sesiunea de luni, deoarece atacul Israelului nu a vizat infrastructura de petrol şi energie nucleară a Iranului şi nu a perturbat livrările de energie.

Duminică, în Doha, directorii CIA şi Mossad urmau să se întâlnească cu prim-ministrul Qatarului pentru a începe negocieri privind un nou acord de încetare a focului pe termen scurt în Gaza.

Un gigant a început să se dezintegreze: După greva angajaților din ultima perioadă, acum șefii vor să vândă din companie

Simona Halep joacă azi la Hong Kong, în primul tur al turneului WTA 250