Iohannis și-a propulsat încă un consilier prezidențial într-o funcție de top

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind acreditarea lui George Gabriel Bologan (consilier prezidențial la Departamentul Politică Externă) în calitate de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun. În urmă cu două săptămâni, șeful statului l-a numit și pe consilierul prezidențial Sergiu Nistor ( Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale) în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Letonia.

Daniel Bârsan, cooptată în echipa lui Klaus Iohannis în 2015, după ce a fost șefa biroului de presă al PNL, a fost numită recent de Parlament pentru un mandat de membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Cosmin Marinescu, din 2014 consilier prezidențial pe probleme economice, a primit și el votul Parlamentului pentru postul de viceguvernator BNR.

Consilierul prezidențial pe probleme de sănătate, Diana Păun, unul dintre cei mai vechi consilieri ai șefului statului, deschide lista PNL Caraș-Severin la Senat. Fostul consilier prezidențial în domeniul educației, Ligia Deca, deschide lista candidaților PNL Vâlcea la Senat.

Cine este noul ambasador

George Gabriel Bologan a fost consilier prezidenţial (Departamentul de Politică Externă) din februarie 2024. Anterior a fost consul general al României la Milano (2012), ambasador al României în Italia (2016-2022) şi ambasador al României în Regatul Spaniei (2022-2024).

Este, de asemenea, profesor asociat la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Ştiinţe Politice, şi doctorand al Universităţii de Stat Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie şi Filozofie, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

A reprezentat România la mai multe reuniuni informale pe durata preşedinţiilor italiene şi spaniole la Consiliul Uniunii Europene.

A fost distins de preşedintele Italiei cu Ordinul de Merit al Republicii Italiene în grad de Mare Ofiţer (2019), Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării din România (2023), Ordinul Sfântului Iacob cel Mare al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei (2024) şi Ordinul Sfintei Treimi al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică din România (2018).

Ministrul Mediului: Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş a semnat Acordul de mediu pentru finalizarea hidrocentralei de la Răstoliţa, din judeţul Mureş. Este un proiect vechi de 30 de ani. Ne chinuim de mult timp să facem acest lucru

VIDEO Marcel Ciolacu, scos din sărite de un jurnalist: ‘Vă rog frumos să nu mai mințiți. Dacă aveți o problemă cu mine, vă rog frumos să-mi spuneți’