Fotbal: Manchester United l-a demis pe antrenorul olandez Erik ten Hag

Echipa engleză de fotbal Manchester United a anunţat luni demiterea antrenorului olandez Erik ten Hag, în contextul în care formaţia de pe Old Trafford a căzut pe locul 14 în clasamentul Premier League după nouă etape, scrie Reuters.

”Erik ten Hag a părăsit rolul său de antrenor principal la Manchester United”, a precizat clubul englez într-un comunicat. ”Ruud van Nistelrooy va prelua conducerea echipei ca antrenor interimar, susţinut de actualul staff tehnic, până când va fi recrutat un antrenor principal permanent”, a menţionat United.

Ultimul eşec, 1-2 cu West Ham, duminică, la Londra, s-a dovedit decisiv în debarcarea tehnicianului olandez.

Olandezul a fost menţinut în post la finalul sezonului trecut în ciuda unei stagiuni modeste în Premier League (locul 8 la final) şi în Liga Campionilor (ultima în grupă, cu o victorie în şase meciuri).

Victoria din finala Cupei Angliei, în mai, contra rivalei Manchester City, i-a oferit o gură de aer, dar debutul slab de sezon a readus presiunea asupra tehnicianului olandez. Trofeul din Cupa Angliei i-a oferit lui ten Hag o reînnoire a contractului până în 2026.

United ocupă locul 14 în Premier League, cu doar trei victorii din nouă meciuri.

Ten Hag, 54 ani, a câştigat o Cupă a Angliei (2024) şi o Cupă a Ligii engleze (2023) de la instalarea lui la United în aprilie 2022.
AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Triatlon: Felix Duchampt a câştigat concursul de la Wuxi (China)

Nicolae Ciucă susține că a aflat întreg ‘Planul Hrebenciuc’: Meditatorii din umbră ai lui Marcel Ciolacu