Personalul Porsche se alătură marţi valului de greve din industriile cheie germane

Porsche AG se va alătura unui val de greve în industriile cheie din Germania, după cum a anunţat filiala locală a sindicatului IG Metall, transmite Reuters.

Angajaţii Porsche de la fabrica din Stuttgart vor intra în grevă marţi dimineaţă, începând cu ora 2:00 (01:00 GMT), odată cu schimbul de noapte de la uzina din Zuffenhausen, iar o manifestaţie publică va avea loc la 30 de minute după aceea, în faţa Muzeului Porsche.

Angajaţii Porsche se alătură muncitorilor din industria de inginerie electrică şi metalurgie, care, la rândul lor, lansează greve pentru a pune presiune pe angajatori pentru o majorare a salariilor.

Marţi marchează finalul perioadei de pace asociată negocierilor colective pentru o creştere salarială propusă pentru aproximativ 4 milioane de angajaţi din sectoarele vizate.

Aceste greve vin într-un moment de tensiuni în creştere şi la Volkswagen, unde managementul a anunţat planuri de închidere a trei fabrici din Germania şi de reducere a activităţii în restul unităţilor, precum şi concedierea a zeci de mii de angajaţi.

Porsche, deţinut majoritar de Volkswagen, a anunţat recent şi că va reduce reţeaua de dealeri din China, din cauza cererii slabe, şi a semnalat reduceri de costuri de miliarde de euro.

 

Cârstea (Depogaz): ‘Nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze a României şi chiar a altora aflaţi în proxima vecinătate a noastră’

Balonul de Aur: „Niciun jucător sau club nu ştie” cine este câştigătorul, anunţă organizatorii