Escarele de grad 4 se pot vindeca, folosind echipamente de ultimă generație, la Spitalul de Recuperare Medicală ‘Sfântul Sava’

Escarele sunt ulcere ori leziuni de presiune sau ulcere de decubit, care sunt frecvent întâlnite, mai ales în rândul persoanelor în vârstă și a celor imobilizate la pat. În unele situații, escarele pot pune viața bolnavilor în pericol, deoarece, netratate corespunzător, provoacă moartea țesuturilor, necroze, cu infecții grave.

content-image

În cazul persoanelor imobilizate în scaun cu rotile, escarele de decubit se dezvoltă în zona coccisului sau a feselor, la nivelul omoplaților și al coloanei vertebrale, pe gambe și pe spatele brațelor. Pacienții imobilizați la pat, pot dezvolta escare pe zonele predispuse la presiunea greutății corpului, precum călcâie, glezne sau zona din spatele genunchilor, pe omoplați, în zona inferioară a spatelui, pe șolduri, în partea din spate a gâtului ori pe părțile laterale ale capului.

content-image

Presiunea prelungită și constantă a corpului asupra țesuturilor este principala cauză a apariției escarelor. Greutatea corpului presează și determină întreruperea fluxului de sânge către țesuturi, privându-le de oxigenul și nutrienții de care au nevoie, ceea ce duce la deteriorarea și eventuala moarte a celulelor pielii și țesutului subiacent.

Spitalul de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative ”Sfântul Sava” are o echipă multisciplinară de medici și specialiști, care asigură 24 de ore din 24 și 7 zile din 7 îngrijirea escarelor, a ulcerelor varicoase, a plăgilor post-operatorii.

”De-a lungul timpului, am avut internați în Spitalul ”Sfântul Sava” pacienți în stare foarte gravă, total imobilizați la pat, cu amputații ale membrelor, pacienți cu escare de grad 4, pacienți cu stome, cu ileostome, și cărora le-am îmbunătățit calitatea vieții. Prin îngrijire medicală de specialitate, am reușit să închidem și să vindecăm escare dintre cele mai grave, inclusiv de grad 4, cu ajutorul medicilor – avem și medici chirurgi, cât și cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație pe care le deținem, specializate în îngrijirea escarelor. Familiile pacienților trebuie să înțeleagă că escarele se pot vindeca, iar noi știm cum să facem asta”, spune Alina Ion, manager și fondatoare a Spitalului de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava cel Sfințit”.

Nursingul respirator este susținut de echipamente de ultimă generație, care se găsesc în premieră, iar unele chiar în exclusivitate, în Spitalul ”Sfântul Sava”. Astfel de echipamente sunt vestele cu oscilații de înaltă frecvență, care ușurează mult procesul respirator, mai ales în cazul pacienților cu insuficiență respiratorie. Toate saloanele spitalului sunt dotate cu instalații de oxigen medicinal.

Centrul medical este unul de excelență în recuperarea medicală și îngrijiri paliative. Spitalul ”Sfântul Sava” acordă servicii medicale de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților, în regim de terapie intensivă, 24 de ore din 24. Se asigură, în funcție de necesități, oxigenoterapie și îngrijirea stomelor.

Date de contact ale Spitalului de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”:

0724.021.090 | 0724.338.881

[email protected]

Spital Privat Recuperare Medicala | Centru de Recuperare Medicala cu Internare

Recuperare Medicala | Recuperare Medicala cu internare

Recuperare medicala neurologica

Recuperare medicala ortopedica

Recuperare Medicala Post-Chirurgicala

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cercetătorii au făcut o descoperire revoluționară: Un tratament experimental ar putea salva inimile pacienților după infarct

Wizz lansează noi zboruri de la Cluj-Napoca