Documentul, despre care radiodifuzorul Kan a precizat că este o propunere redactată de oficiali de la Washington, prevede ca Israelul să îşi retragă forțele din Liban în prima săptămână a armistiţiului de 60 de zile. Relatarea coincide în mare măsură cu detalii raportate anterior de Reuters pe baza declaraţiilor a două surse familiarizate cu această problemă. Prim-ministrul interimar libanez Najib Mikati a spus că nu credea că un acord ar fi posibil decât după alegerile prezidențiale de marți din SUA. Dar a afirmat că a devenit mai optimist după ce a discutat, miercuri, cu trimisul SUA în Orientul Mijlociu, Amos Hochstein, care urmează să se deplaseze joi în Israel.
„Facem tot ce putem și ar trebui să rămânem optimiști că în următoarele ore sau zile vom avea un acord de încetare a focului”, a spus dl Mikati. Proiectul publicat de Kan a fost datat sâmbătă, iar când a fost rugat să comenteze, purtătorul de cuvânt pentru Securitatea Națională de la Casa Albă, Sean Savett, a spus: „Există multe rapoarte și proiecte în circulație. Ele nu reflectă starea actuală a negocierilor”. Dar dl Savett nu a răspuns la întrebarea dacă versiunea publicată de Kan reprezintă cel puțin baza pentru negocieri ulterioare. Postul israelian a relatat că proiectul a fost prezentat liderilor israelieni, care nu au avut nicio reacţie imediată. Israelul și gruparea armată libaneză Hezbollah s-au confruntat în ultimul an, în paralel cu războiul Israelului din Gaza, după ce Hezbollah a atacat obiective israeliene ca gest de solidaritate cu gruparea aliată Hamas din Gaza.
Hezbollah nu a reacţionat imediat după publicarea propunerii de armistiţiu. Dar noul lider al grupării, Naim Qassem, a declarat miercuri mai devreme că aceasta va fi de acord cu o încetare a focului în anumite condiţii dacă Israelul ar dori să pună capăt războiului, adăugând însă că partea israeliană nu a fost până acum de acord cu nicio propunere care ar putea fi discutată.