Reducerea consumului de zahăr în sarcină și copilărie. Beneficii confirmate de un studiu britanic

Cercetătorii au analizat datele a 60.000 de britanici și au descoperit că persoanele care au consumat mai puțin zahăr în primii ani de viață au avut cu 35% mai puține șanse să dezvolte diabet de tip 2, cu 20% mai puține șanse să sufere de hipertensiune arterială sau au făcut aceste boli cu 2-4 ani mai târziu decât ceilalți, notează The Guardian, potrivit Mediafax.

„Primele 1.000 de zile din viața unui copil sunt cruciale”, explică Tadeja Gračner, coordonatoarea studiului. „Dar reducerea zahărului nu este ușoară – el se găsește peste tot, chiar și în mâncarea pentru bebeluși, iar copiii sunt bombardați cu reclame la dulciuri”.

În prezent, britanicii consumă în medie 80 de grame de zahăr pe zi, de două ori mai mult decât recomandă sistemul național de sănătate. Pentru adulți, limita recomandată este de 30 de grame pe zi, echivalentul a șapte cuburi de zahăr. Pentru copiii sub 4 ani, experții recomandă evitarea completă a băuturilor și alimentelor cu zahăr adăugat.

Cercetătorii sugerează că este nevoie de mai mult decât educație – companiile ar trebui obligate să producă alimente mai sănătoase pentru copii, iar publicitatea pentru produsele zaharoase ar trebui reglementată mai strict.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO ÎPS Teodosie, uimit de ce fac preoții: ‘Este dureros să vedem această indiferență a unor slujitori care par să se încumete să fie mai buni decât Dumnezeu‘

INSP: 94.590 de cazuri de infecţii respiratorii, în perioada 21 – 27 octombrie