Reacția PSD după ce PNL a acuzat posibila renunțare la Programul Național de Investiții `Anghel Saligny`: Dezinformarea nu e o soluție

”Am constatat cu mare surprindere că Gheorghe Flutur, coordonatorul Programului de Guvernare al PNL, susține fără nicio tresărire că PSD vrea să blocheze Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și că e foarte speriat de o asemenea situație.

Afirmațiile lui Gheorghe Flutur nu doar că sunt nefondate, ci și lipsite de orice bază reală.

Domnule Flutur, lăsați programele PSD.

Noi chiar avem măsuri pentru oameni.

La voi, în afară de „Jos PSD!”, este doar austeritate: zero idei și proiecte!

PSD va continua să susțină proiecte care să îmbunătățească infrastructura și condițiile de viață în mediul rural și nu are nevoie ca Gheorghe Flutur, cu realizări modeste în aplicarea acestor proiecte, să ne dea lecții.

Adică cel care nu a reușit să ducă la capăt proiectele prin Programul Național de Dezvoltare Locală în județul Suceava se arată îngrijorat că PSD, partidul care a creat programele de dezvoltare locală, nu ar vrea să le continue.

Cât de disperat poți să fii să ajungi să minți în privința programelor guvernamentale inițiate de PSD care au dezvoltat localitățile din această țară?

Dacă avea minima decență să acceseze Programul de Guvernare al PSD, Gheorghe Flutur putea să vadă că noi chiar vrem accelerarea PNI „Anghel Saligny”.

Pentru buna informare a lui Gheorghe Flutur menționez și câteva dintre măsurile incluse în programul de guvernare PSD pentru modernizarea satului românesc, printre care:

1. Investiții în consorții administrative: Programe de 4 miliarde de lei pentru investiții în cel puțin 30 de consorții administrative, menite să stimuleze dezvoltarea locală și să faciliteze cooperarea între comunități.

2. Sănătate: Dezvoltarea centrelor medicale cu servicii esențiale, cum ar fi medicina de familie, centre de recoltare, medicină de specialitate și recuperare, cabinete de stomatologie, farmacie și asistență medicală comunitară, pentru a îmbunătăți accesul la sănătate în mediul rural.

3. Educație: Modernizarea infrastructurii de învățământ, prin dezvoltarea campusurilor educaționale care includ săli de clasă, laboratoare, săli de mese, facilități after-school și cabinete medicale școlare.

4. Infrastructură sportivă: Dezvoltarea infrastructurii sportive la nivelul școlilor pentru a stimula sportul de masă în rândul copiilor și juniorilor.

5. Incluziune socială: Programe pentru reconversie profesională și integrarea persoanelor care beneficiază de venitul minim de incluziune în câmpul muncii, inclusiv sprijin pentru comunitățile minoritare.

6. Infrastructură rutieră și mobilitate: Modernizarea drumurilor locale și a infrastructurii de mobilitate, inclusiv crearea de piste de biciclete și conectarea localităților prin drumuri și poduri noi.

7. Digitalizare: Asigurarea serviciilor publice integrate în cadrul consorțiilor administrative, pentru a facilita accesul la administrația publică modernă.

8. Dezvoltare economică și patrimoniu rural: Programe de promovare a produselor și meșteșugurilor locale prin târguri și piețe dedicate, precum și investiții în turism și conservarea clădirilor de patrimoniu.”, a scris Gheorghe Șoldan pe pagina sa de facebook.

Sursa: www.stiripesurse.ro

MAE anunţă că patru români sunt în continuare dispăruţi în urma inundaţiilor puternice din Spania/ Ceilalţi cetăţeni români anunţaţi iniţial ca dispăruţi sunt în siguranţă

Provocările continuă în Rep. Moldova: Podul de legătură cu Transnistria ar fi fost minat. Serviciile specializate sunt la faţa locului