Politica urbană, planurile primarilor aleşi în 2024, proiecte ale dezvoltatorilor, precum şi colaborarea pentru oraşe moderne în care să avem o viaţă mai bună atât la job, cât şi în timpul liber sunt principalele teme abordate la evenimentul premium televizat News.ro „Oraşul Meu, acasă şi la birou” – ediţia a IV-a, care va avea loc miercuri, 20 noiembrie, începând cu ora 09.00 şi care va fi transmis de postul de televiziune Prima News şi online pe pagina Agenţiei de presa News.ro şi pe pagina de Facebook a News.ro.
La evenimentul organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox vor participa reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale, asociaţiile reprezentative ale municipiilor şi oraşelor, primari din marile oraşe, arhitecţi, reprezentanţi ai dezvoltatorilor, furnizorilor de utilităţi şi ai asociaţiilor implicate în urbanism.
Principalele subiecte dezbătute vor fi:
- Politica urbană a României. Dezvoltarea urbană în marile oraşe. Proiecte mixte de regenerare urbană şi comunitară
- Planurile primarilor aleşi în 2024. Planurile de urbanism şi cum văd primarii dezvoltarea urbană?
- Colaborarea între autorităţile centrale, locale, dezvoltatori, investitori, companii de utilităţi pentru proiectele de dezvoltare urbană.
- Analiza pieţei imobiliare şi a construcţiilor. Impactul creşterii taxelor şi a eliminării facilităţilor în construcţii
- Smart City, oraşe sustenabile, oraşe neutre climatic.
Speakerii confirmaţi până în prezent sunt: LIVIU BĂILEŞTEANU – Director, Direcţia Politici şi Strategii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, CONSTANTIN TOMA – Primar, Buzău; Preşedinte Executiv, Asociaţia Municipiilor din România, ADRIAN TEBAN – Primar, Cugir; Preşedinte, Asociaţia Oraşelor din România, ANDREI BOCA – Leasing Director, Globalworth, GRAŢIAN MIHĂILESCU – Founder, Urbanize Hub, MARIO DE MEZZO – Primar, Municipiul Slatina.
Evenimentul News.ro a devenit tradiţional, este organizat de această dată în contextul preluării mandatelor de către primarii aleşi în 2024 şi îşi propune să aducă împreună dezvoltatori, constructori, arhitecţi, consultanţi, finanţatori, furnizori de utilităţi, specialişti în dezvoltare urbană şi mobilitate, responsabili din administraţia locală şi centrală pentru discuta soluţii pentru o viaţă mai bună atât acasă, cât şi la birou, pentru un oraş smart, sustenabil, al timpurilor moderne.
În România anului 2024 dezvoltarea urbană continuă în trendul anilor trecuţi, dar oraşele şi zonele adiacente au probleme diverse şi se dezvoltă inegal. Dacă în unele zone apar noi cartiere de business, rezidenţiale, mixte, în altele modernizarea este incipientă sau lipseşte. Sunt probleme de infrastructură, care ţin de autorităţile locale şi cele naţionale.
În marile municipii şi în Bucureşti au apărut noi poli de dezvoltare urbană. Multe din proiecte au în vedere regenerarea urbană, astfel încât zone cu tradiţie din oraşe să revină la viaţă. Astfel de proiecte presupun implicarea dezvoltatorilor, arhitecţilor, constructorilor, retailerilor, furnizorilor de materiale de construcţii, de servicii, de utilităţi, precum şi a administraţiei locale.
Primarii aleşi în 9 iunie 2024 şi-au preluat mandatele şi sunt de aşteptat noi proiecte de dezvoltare locală şi de infrastructură pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire şi de muncă în oraşe.
Unele dintre oraşele ţării sunt departe de a fi Smart City, în care autorităţile şi mediul de business folosesc împreună inovaţia şi tehnologia pentru a face viaţa oamenilor mai bună. Există oraşe cu o bună legătură între administraţie şi dezvoltatori, dar şi zone unde administraţia locală nu are o legătură bună cu aceştia, din diverse motive.
Concluzia este că toţi cei implicaţi în dezvoltarea urbană şi metropolitană ar trebui să discute noile direcţii şi oportunităţi, precum şi măsurile care trebuie luate şi să aibă planuri comune pentru ca oraşul să fie un mediu prietenos, atât acasă, cât şi la birou, un adevărat smart city.
Partener al evenimentului este .
Mai multe detalii despre eveniment la: