Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi anunţă modernizarea clădirii Policlinicii Spitalului Judeţean / Investiţie de 3 milioane de euro

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţă, marţi, modernizarea clădirii Policlinicii Spitalului Judeţean, după o investiţie de 3 milioane de euro.

”Investim peste 3 milioane de euro, bani europeni atraşi de către Consiliul Judeţean Galaţi, pentru a renova şi dota cu echipamente medicale cabinetele medicale din vechea clădire a Policlinicii (parter, etajul I şi etajul II)”, anunţă, marţi, preşedintele CJ Galaţi.

Costel Fotea precizează că se vor crea spaţii noi pentru tratamentul oncologic prin chimioterapie, proceduri endoscopice şi tratarea litiazei renale cu ultrasunete (cu ajutorul litotritorului).

”Vor fi achiziţionate aproximativ 450 de echipamente medicale (sistem de detectare precoce a cancerului bucal, laser endovenos pentru tratarea varicelor, trusă performantă de videoendoscopie, sistem modern pentru intervenţii endoscopice şi laparoscopice), dispozitive IT şi piese de mobilier pentru dotarea spaţiilor medicale din cadrul Policlinicii”, a mai transmis Fotea.

Potrivit acestuia, în acest moment, Policlinica Spitalului Judeţean are două clădiri, una în plin proces de modernizare (vechea clădire) şi cea nou construită de către Consiliul Judeţean (peste 1.500 de mp suprafaţă desfăşurată).

 

 

 

Autismul ar putea fi diagnosticat cu o mostră de scaun, spun oamenii de ştiinţă

CCR a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de ÎCCJ, pe OUG care prevede că termenele pentru poliţele de asigurare şi reasigurare încheiate de societăţile aflate în procedură de insolvenţă în derulare sunt prelungite cu 90 de zile