Un număr de 99 de firme din cele 1.400 premiate la Topul Firmelor din judeţul Giurgiu în acest an se află şi în Topul Naţional al Firmelor.
„Topul firmelor din judeţul Giurgiu este un moment special în care evidenţiem munca şi realizările comunităţii de afaceri. Este un eveniment despre antreprenori, manageri, echipe care au reuşit prin management performant să depăşească provocările unui climat economic dinamic şi imprevizibil menţinând afacerile la standarde înalte de performanţă şi adaptabilitate. Topul firmelor nu este un clasament simbolic, el este un barometru al succesului şi sustenabilităţii şi aş sublinia faptul că este singurul clasament reprezentativ care este bazat pe o metodologie complexă şi unitară la nivelul întregului sistem cameral din România’, a declarat joi seara, la Topul Firmelor din judeţul Giurgiu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Giurgiu, Alexandru Epângeac.
El spune că în judeţul Giurgiu clasamentul a fost realizat prin procesarea datelor din 7.960 de bilanţuri contabile care au fost depuse de către societăţile comerciale la administraţia financiară din Giurgiu pentru anul 2023.
„S-au clasat pe primele zece locuri, în funcţie de domeniul de activitate, mărime precum şi indicatori ca cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţă a resurselor umane şi a utilizării capitalului angajat, un număr de 1.400 de societăţi, în creştere faţă de anul trecut când au fost aproximativ 1300. Prezenţa firmelor în top reprezintă o carte de vizită, o garanţie de bonitate şi seriozitate în relaţiile cu investitorii şi partenerii comerciali’, a completat Alexandru Epângeac.
CCCIA Giurgiu a acordat diploma top pentru trei ani consecutiv pe locurile unu, doi sau trei, diplomă de excelenţă, pentru cinci ani consecutiv pe primele trei locuri şi diploma de top 200 în care a fost luată în calcul doar cifra de afaceri.
Preşedintele CCIA Giurgiu, Alexandru Epângeac, a subliniat faptul că 99 de companii premiate din judeţul Giurgiu sunt prezente şi în Topul Naţional al Firmelor.
În final, acesta a menţionat faptul că în acest an Camera de Comerţ a împlinit 160 de ani de la înfiinţare prin decretul domnesc semnat la 30 septembrie 1864 de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza care a oficializat înfiinţarea pe teritoriul Principatelor Române, Ţara Românească şi Moldova a 15 camere de comerţ, acum sunt 40, iar Camera de Comerţ din Giurgiu s-a aflat în primele 15, motiv pentru care noua sală de festivităţi a CCIA Giurgiu a primit în acest an denumirea de Sala „Alexandru Ioan Cuza”.
La eveniment a fost prezent şi viceprimarul municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu, care a spus că firmele sunt motorul economic al comunităţii.
„Este o onoare să fiu aici, în faţa dumneavoastră, sunteţi, de fapt, motorul economic al comunităţii noastre din întreg judeţul şi, cu certitudine, sunteţi cei care duc mai departe, nu numai economic, dar şi social, chiar politic aceste comunităţi! Vă felicit pe toţi !’, a declarat Ionel Muscalu.
În final, reprezentanţii firmelor premiate, au primit diplome de onoare, plachete şi trofee de excelenţă pentru a evidenţia locurile pe care s-au clasat în Topul Firmelor din judeţul Giurgiu.
Directorul general al ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, viceprimarul municipiului Giurgiu, Marian Damian, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ au fost prezenţi la Topul Firmelor din judeţul Giurgiu. AGERPRES( AS- autor: Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)
Foto: (c) Camelia BIGAN / AGERPRES