Nicuşor Dan, ”opinie nefestivistă de Ziua Justiţiei”: Sistemul judiciar funcţionează mult mai bine decât alte zone ale administraţiei / Calitatea actului de justiţie a scăzut însă / Inspecţia Judiciară – instituţie nefuncţională

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, duminică, de Ziua Justiţiei, că sistemul judiciar funcţionează mult mai bine decât alte zone ale administraţiei, dar calitatea actului de justiţie a scăzut. El consideră că Inspecţia Judiciară este o ”instituţie nefuncţională”.

O opinie nefestivistă de Ziua Justiţiei. La nivelul instanţelor de judecată, cu toate neajunsurile, sistemul judiciar funcţionează mult mai bine decât alte zone ale administraţiei. Calitatea actului de justiţie a scăzut însă prin pensionările din ultimii ani”, a sctris, duminică, pe Facebook, primarul general al Capitalei.

Nicuşor Dan afirmă că, la nivelul Parchetului, ”vedem uriaşe zone de corupţie necercetate, cum este corupţia imobiliară, în contrapondere cu consum mare de resurse în cazuri de corupţie minore cu impact mediatic şi politic”.

”Şi avem de ani de zile o instituţie nefuncţională, Inspecţia Judiciară. Sunt judecători, foarte puţini, pe care îi ştie toată lumea că fac praf dosare din incompetenţă şi superficialitate, şi care nu sunt eliminaţi din sistem”, a mai transmis Nicuşor Dan.

Ziua Justiţiei se sărbătoreşte, din anul 1994, în prima duminică a lunii iulie.

 

 

ANPC pierde definitiv primul proces cu băncile pe recalcularea ratelor la credite şi pierde un alt litigiu pe fond

Ziua Justiţiei – Ministrul Justiţiei vorbeşte despre ridicarea MCV, angajarea de personal, dar şi aducerea în ţară a fugarilor / 400 de condamnaţi au fost repatriaţi de la începutul anului