„Este nevoie să continuăm să respectăm ceea ce cu doi ani mai devreme s-a întâmplat aici, la Braşov, în 1987, când oamenii nu s-au revoltat numai pentru o viaţă mai bună, ci au avut curajul să strige „Jos comunismul”şi să cânte „Deşteaptă-te române”. În aceste vremuri, în care vedem că regimurile autoritare, chiar dictatoriale, continuă să se extindă şi să îşi facă simţită prezenţa din ce în ce mai puternic pe scena politică internaţională, (…) azi, când vedem populism, creşterea extremismului şi a tendinţelor autoritariste, este important să ne asumăm şi să predăm această lecţie generaţiilor mai tinere. Membrii Asociaţiei, memoria celor care s-au prăpădit, merită această recunoştinţă şi acest angajament al nostru”, a declarat, pentru AGERPRES, Nicolae Ciucă.
El a menţionat că ziua de 15 noiembrie a fost declarată Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov în urma demersurilor liberalilor în perioada mandatului său în fruntea PNL.
La evenimentul comemorativ au mai fost prezenţi candidata USR la Preşedinţie, Elena Lasconi, şi candidatul Alianţei Forţelor de Dreapta, Ludovic Orban, care, împreună cu reprezentanţii filialelor braşovene ale formaţiunilor politice pe care le reprezintă, au depus, la rândul lor, coroane de flori la Monumentul luptătorilor anticomunişti din 1987.
„Este un eveniment istoric – 37 de ani de la prima revoltă anticomunistă din România şi ne-am obişnuit deja, din patru în patru ani, toţi politicieni vor să facă o baie de mulţime cu noi. Din patru în patru ani, numărul politicienilor care participă la eveniment se triplează. Chiar dacă ne mai promit ceva, azi nu mai prezintă interes pentru noi pentru că rămân doar la faza de promisiuni, cred că nu se realizează absolut nimic”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987, Marius Boieriu.