Presupusa faptă a avut loc în octombrie 2017 într-un hotel din acel oraş din California unde avea loc o întâlnire a femeilor republicane. Informaţiile furnizate de poliţie au indicat doar că reclamanta, a cărei identitate nu a fost precizată, avea „vânătăi pe coapsa dreaptă”. Autorităţile nu au oferit detalii suplimentare despre anchetă sau despre motivele pentru care a fost închisă.
Confirmarea poliţiei survine după ce revista Vanity Fair a scris joi despre acel incident şi a susţinut că viitoarea şefă de cabinet a lui Trump, Susie Wolf, a aflat de respectiva anchetă miercuri şi s-a întâlnit cu Hegseth joi pentru a discuta problema.
Surse invocate de aceeaşi revistă au afirmat că, în timpul întâlnirii cu viitoarea şefă de cabinet, Hegseth s-a apărat subliniind că a fost vorba atunci despre o relaţie consensuală. La rândul său, avocatul lui Hegseth a insistat în faţa presei că poliţia din Monterey a clasat cazul, aşadar nu există vreo acuzaţie de natură penală asupra viitorului şef al Pentagonului.
Acesta din urmă este al doilea nominalizat al viitorului preşedinte care se confruntă cu acuzaţii de natură sexuală. Primul a fost Matt Gaetz, desemnat de Trump pentru funcţia de procuror general şi investigat de Comisia de etică a Camerei Reprezentanţilor pentru trafic sexual cu minori şi consum de droguri.
Atât Hegseth cât şi Gaetz vor conduce două instituţii cheie pe care Trump a promis că le va reforma pentru a destructura ceea ce preşedintele ales a numit drept „deep state” (statul profund sau statul paralel), structura de putere din serviciile secrete, justiţie şi armată despre care viitorul preşedinte republican afirmă că i-a pus piedici în primul mandat şi că apoi a încercat să-i saboteze a doua candidatură prezidenţială, inclusiv prin dosare penale pe care Trump le consideră motivate politic.
Pete Hegseth, un veteran care a luptat în Irak şi Afganistan, a lucrat până acum ca prezentator la postul de televiziune conservator Fox News. El susţine politicile anti-LGBT şi împotriva migranţilor ilegali.