Unul dintre rugbiştii francezi acuzaţi de viol în Argentina neagă faptele. El spune că relaţia a fost consimţită

Jucătorul de rugby Oscar Jégou (La Rochelle) a fost reţinut, luni, în Argentina, alături de coechipierul său din naţionala Franţei, Hugo Auradou (Pau). Potrivit anturajului său contactat de RMC Sport, acesta neagă orice agresiune sexuală sau violenţă faţă de reclamantă.

Incidentele ar fi avut loc sâmbătă seara, la Mendoza, după victoria cu 28-13 a echipei naţionale franceze în faţa Argentinei.

Anturajul lui Jegou, contactat de RMC Sport, neagă orice agresiune sexuală sau violenţă a jucătorului, care nu a putut vorbi cu familia sa decât prin SMS.

Jégou şi Auradou recunosc că au avut o relaţie sexuală cu reclamanta, dar că aceasta a fost consimţită.

(function(){if(!window.ZTRADS)ZTRADS={};ZTRADS.z_news_sport_interscroller_mobil={ params:{pub:”496447293437401″,site:”news.ro”,section:”news_sport”,zone:”interscroller_mobil”,size:”0x0″},custom:{isVisibleWhen:{maxWidth:767}} };})();

După ce au cunoscut-o pe reclamantă în seara care a urmat victoriei Franţei la Mendoza, Jégou şi Auradou susţin că aceasta i-a însoţit de bunăvoie la hotelul lor. Auaradou fi avut mai întâi o relaţie sexuală consensuală cu ea. Oscar Jégou ar fi avut apoi o relaţie sexuală cu reclamanta, despre care a afirmat, de asemenea, că a fost consimţită.

Reclamanta ar fi părăsit hotelul jucătorilor în dimineaţa următoare pentru a merge la secţia de poliţie să depună o plângere de agresiune sexuală. Anturajul jucătorului de la La Rochelle se teme că cei doi jucători ar fi fost ţinta unei escrocherii care are loc uneori în Argentina cu celebrităţi.

Oscar Jégou şi Hugo Auradou se află în prezent în arest la Buenos Aires, dar urmează să fie transferaţi la Mendoza, deoarece legea argentiniană prevede că orice proces trebuie să aibă loc în oraşul în care au avut loc faptele în cauză. Anturajul lui Jégou, care se teme, de asemenea, că va fi linşat de mass-media dacă se va adopta versiunea denunţătoareii, se teme şi de condiţiile în care ar putea fi deţinut jucătorul, deoarece închisoarea din Mendoza are reputaţia de a fi una dintre cele mai dure din lume.

Dacă vor fi arestaţi preventiv în aşteptarea procesului, Jégou şi Auradou ar putea rămâne încarceraţi timp de doi până la trei ani în Mendoza.

 „Sunt nevinovat, nu am făcut nimic”, i-ar fi scris el fratelui său.

Cei doi jucători sunt reprezentaţi pe plan local de un cabinet de avocatură găsit de Federaţia Franceză de Rugby.

Superliga: UTA Arad i-a transferat pe Valentin Borcea şi Raoul Cristea

Baschet feminin: Vicecampioana Sepsi Sf. Gheorghe şi ”U” Cluj vor reprezenta România în EuroCup