UPDATE – COSR, după decesul lui Bela Karolyi: A atins perfecţiunea pe pământ. A fost creatorul Nadiei Comaneci si al gimnasticii româneşti de succes / Mesajul FRG

A fost creatorul Nadiei Comaneci si al gimnasticii româneşti de succes, a scris Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, după decesul antrenorului Bela Karolyi.

„A atins perfecţiunea pe pământ, a creat cea mai frumoasă poveste a sportului românesc şi mondial, a schimbat paradigma unei discipline. A fost creatorul Nadiei Comaneci si al gimnasticii româneşti de succes. Antrenorul s-a stins la vârsta de 82 de ani, în Statele Unite”, a scris COSR.
 
Şi Federaţia Română de Gimnastică a transmis un mesaj după decesul marelui antrenor: „Bela Karolyi a încetat din viaţă după o lungă şi grea suferinţă. A fost antrenorul Nadiei, al Teodorei Ungureanu, Emiliei Eberle, Dumitriţei Turner şi al tuturor celorlate componente ale loturilor olimpice. Va rămâne în istoria gimnasticii pentru rezultatele de excepţie de la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976 şi de la Moscova 1980, pentru primul aur mondial al echipei României la Forth Worth în 1979, pentru toate succesele obţinute în premieră de gimnastele care au concurat sub culorile tricolorului.
Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanţe familiei!”.
 

<

Bela Karolyi, legendarul antrenor al Nadiei Comăneci şi cel care a transformat SUA într-o putere internaţională în gimnastică, a murit la 82 de ani.

USA Gymnastics a declarat că Karolyi a murit vineri. Nu a fost indicată cauza decesului.

Karolyi şi soţia sa Martha au antrenat multiple medaliate olimpice cu aur şi campioane mondiale în SUA şi România, inclusiv pe Nadia Comăneci şi Mary Lou Retton.

„Un mare impact şi o mare influenţă asupra vieţii mele”, a postat pe Instagram Comaneci, care avea doar 14 ani când Karolyi a antrenat-o să câştige aurul pentru România la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.

 

 

 

Cazul Pelicot. Procesul care a şocat Franţa intră în faza pledoariilor finale

Parlamentare2024/ Alternativa pentru Demnitate Naţională – listele de la Bucureşti deschise de Alexandra Păcuraru şi Ulise Toader