Bihor: Peste o mie de copii au plantat aproape 13.500 de puieţi, în cadrul proiectului ”Bihorul plantează”

Peste o mie de copii, însoţiţi de profesori şi părinţi, au plantat aproape 13.500 de puieţi în două acţiuni de împădurire organizate în cadrul proiectului „Bihorul plantează”, a informat, duminică, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor.

Potrivit sursei citate, cele două acţiuni de plantare au avut loc sâmbătă în localitatea Apateu (comuna Nojorid) şi în oraşul Valea lui Mihai.

La plantare au participat şi vicepreşedinţii CJ Bihor, Mircea Mălan şi Horea Abrudan, împreună cu prefectul judeţului Bihor, Marcel Dragoş şi directorul Direcţiei Silvice Bihor, Teodor Suciu.

„Bihorul plantează este un proiect de educaţie civică şi ecologică. Oamenii responsabili se gândesc la prezent şi la viitor. Împreună încercăm, prin ceea ce facem, să construim o lume mai bună şi mai frumoasă pentru noi şi să trăim mai bine în aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu. Vom continua astfel de acţiuni de voluntariat în fiecare an”, a precizat vicepreşedintele CJ Bihor Mircea Mălan, prezent la acţiuni.

Conform datelor oferite de directorul Direcţiei Silvice, în perimetrul de împăduriri de la Apateu, pe o suprafaţă de 1,7 hectare, au fost plantaţi 8.450 de puieţi din speciile gorun, stejar, cer şi frasin, iar la Valea lui Mihai, 5.000 de puieţi de salcâm pe o suprafaţă de un hectar.

Teodor Suciu a menţionat că, în trei-cinci ani, prin astfel de plantări se va stabiliza solul şi se va îmbogăţi zestrea verde a localităţilor.

Ajuns la ediţia a II-a, „Bihorul plantează” este un proiect de educaţie civică şi ecologică iniţiat de CJ Bihor, în parteneriat cu Direcţia Silvică, Instituţia Prefectului, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ecolect Bihor. AGERPRES/(AS – autor: Eugenia Paşca, editor: George Onea, editor online: Anda Badea)

Prezidenţiale2024/Ilie Bolojan – apel public către Ciucă, Geoană şi Lasconi să nu fragmenteze voturile pentru modernizarea României

Procesele vegetative la speciile de toamnă vor evolua normal în cea mai mare parte a zonelor de cultură (agrometeo)