Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 0,19%, la 73,16 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 0,07%, la 69,11 dolari pe baril.
Compania Equinor a reluat parţial producţia de la câmpul petrolier Johan Sverdrup din Marea Nordului, cel mai mare câmp petrolier din Europa de Vest, la o zi după o pană de curent care a dus la o creştere de peste 3% a preţurilor la petrol.
”Se pare că repornirea parţială a câmpului Sverdrup este factorul declanşator al stabilizării, împreună cu un dolar american uşor mai puternic,” a declarat Giovanni Staunovo, analist la UBS.
Dolarul american a urcat aproape de maximul ultimului an, ceea ce face ca mărfurile, inclusiv petrolul, să fie mai scumpe pentru deţinătorii altor valute, punând presiune pe preţuri.
Preţurile petrolului au fost influenţate şi de rapoarte confidenţiale ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, văzute de Reuters, care indică faptul că Iranul s-a oferit să înceteze extinderea stocului său de uraniu îmbogăţit până la o puritate de 60% la aproape 90%, care ar permite utilizarea în scopuri nucleare.